Hagyomány

2022.03.21. 10:08

Hatvanisok Gergely-járása: két év után újra személyesen

Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

Hosszú idő után végre ismét személyes óvodalátogatáson elevenítették fel a Gergely-járás iskolába hívogató szokását a Debreceni Hatvani István Általános Iskola 4. osztályosai, tudatta portálunkkal az intézmény.
 

A járványhelyzet miatt két évig szünetelő látogatásokat idén márciusban tarthatták újra meg, amikor is a Nagyerdei, a Táncsics Mihály, valamint a Simonyi Úti Óvodában a kisdiákok csapatostul járva vidám műsorral
„verbuválták” a jövendő iskolásokat.
 

A verses, dalos műsor keretében az óvodások az iskolába hívogatás régi szokása mellett a mai diákéletbe is bepillantást nyerhettek, majd vendégeiktől az iskolás lét jelképeként papírcsákókat kaptak ajándékba. Az ovisok sem várták a kis hívogatókat üres kézzel, a műsor utáni vendéglátáshoz útravalóul saját készítésű könyvjelző járt.
 

Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

A hagyománnyal az intézmények minden évben erősítik a közöttük lévő szoros kapcsolatot, hiszen ezekből az óvodákból kezdik meg a Hatvaniban a legtöbben iskolai tanulmányaikat.
 

A Bán Judit osztályfőnök és Szoboszlai Csilla napközis tanító által betanított műsor a kis előadóknak és jövendőbeli iskolásoknak egyaránt maradandó élményt jelentett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában