fotókkal

2021.11.08. 19:37

Diákverseléssel kezdődött az ötvenedik Debreceni Irodalmi Napok

A hangsúlyozás visszatérő probléma a korosztály szavalóinál.

Fotó: Kiss Annamarie

Immár tizenötödik alkalommal rendezték meg hétfő délelőtt a Szabó Magda Megyei Vers- és Prózamondó Fesztivált a Méliusz Könyvtárban. Az általános iskolák felső tagozatosainak megmérettetésére életre hívott találkozót ezúttal is a Debreceni Irodalmi Napok részeként szervezte meg a Debreceni Vörösmarty Általános Iskola. A diákok szabadon választott magyar költeménnyel vagy prózával jelentkezhettek a versenyre, melynek évről évre növekedő népszerűségéről az is tanúskodik, hogy az idei felhívásra már több mint nyolcvanan pályáztak, így egyszerre három helyiségben követték egymást a gyerekek produkciói.

Az eredményhirdetés szakmai értékeléssel kezdődött. Mint elhangzott, a hangsúlyozás visszatérő probléma a korosztály szavalói között, egyre kevesebb azonban azoknak a száma, akik hanghibával állnak színpadra. Szó volt a szövegválasztás problematikájáról, sokan ugyanis a korosztályuknak még vagy már nem megfelelő költeményt adtak elő.

Fontos volt az értékelés kapcsán a szavalók magabiztossága, hangereje és színpadi jelenléte is

– tudatta dr. Ludmánné Huri Katalin, az iskola drámapedagógusa, aki a zsűrizésben is fontos szerepet vállalt. Oklevelet mindenki, könyvet a legjobbak kaptak, a mezőny erősségért mutatta az is, hogy bronz minősítéssel idén senkit nem illettek, a díjazottak arany, illetve ezüst minősítéssel térhettek haza. A hagyományokhoz híven a Méliusz Könyvtár különdíjat osztott ki, amit Hüse Dávid, a verseny egyik arany minősítésű résztvevője kapott meg.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában