október 6.

2021.10.07. 14:30

Az aradi tizenhármakra emlékeztek a megyében

Megyeszerte tartottak múltidéző eseményt az október 6-i nemzeti gyásznapon.

Fotó: Marján László

Tiszteletüket tették szerdán a tizenhárom magyar honvédtiszt emléke előtt, akiket az 1848–49-es forradalom és szabadságharc leverése után Aradon végeztek ki.

Polgáron a város önkormányzatának nevében Tóth József polgármester és dr. Faragóné Béres Edit alpolgármester az emlékezés virágait helyezte el a kopjafánál.

Szintén koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak Nádudvaron, a művelődési házban. Itt beszédet mondott Maczik Erika polgármester, Őz Lajos református esperes és Bökő Péter római katolikus plébános. Gór-Nagy Katalin szavalattal, a Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnázium és Kollégium népdalköre pedig a „Jaj, de búsan süt az őszi nap sugára…” című nótával járult hozzá az ünnepély­hez. Ezt követően a ’48-as nádudvari hősök emlékművéhez vonultak, s koszorúkat helyeztek el az emlékezők.

Nyíracsádon a tanárok és a diákok rövid műsorral tisztelegtek az általános iskolában a 172 évvel ezelőtt kivégzett hős tábornokok emléke előtt. Az iskola aulájából közvetített előadás a világháló segítségével a digitális táblákon keresztül jutott el a tantermekben lévő diákokhoz, akik gyertyát, mécsest is gyújtottak a mártírhalált halt szabadságharcosok emlékére.

CSV, KZE, ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában