közgyűlés

2021.09.28. 19:04

Irodát kaphatnak az Erdélyt járók

Egy Batthyány utcai ingatlan ingyenes hasznosításba adhat az önkormányzat az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület részére, ha a javaslatra igennel szavaz csütörtökön a képviselő testület.

A Cívis Ház Zrt. tulajdonában lévő, 28 négyzetméter területű, a Batthyány utca 20. földszint 1. szám alatti ingatlan ingyenes hasznosításba vételét kezdeményezte az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület. A szervezet szeretné szélesebb közönséggel megismertetni Erdély természeti, kulturális, gasztronómiai értékeit, népi hagyományait; ennek érdekében kirándulásokat, túrákat szervez, az ottani magyar kulturális és társadalmi szervezetekkel kapcsolatokat tart fenn, illetve az erdélyi magyar irodalom, egyéb művészeti és tudományágak itthoni népszerűsítése is célja. Mindezek érdekében többek közt a Tisztás folyóiratot jelenteti meg 2011 óta, 2014-ben civil konferenciát, Debreceni Székely Napot szervezett, könyvbemutatókat, előadásokat tart. Az egyesület jelenleg egy irodát bérel, azonban épületfelújítás miatt a jövőben azt nem tudja használni. A Batthyány utcai ingatlanban az Egyesület „Erdély-szobát” kíván berendezni, amelynek a tárgyi feltételei biztosítottak. Az egyesület számára az ingatlan kiválasztásánál fontos szempont, hogy az lehetőleg a belvárosban és minél közelebb legyen a Batthyány utca 24. szám alatti rendezvényhelyszínhez, mivel így az ott fellépő, rendezvényt szervező civilek részére a saját eszközeit használatba tudja adni – tartalmazza az előterjesztés.

A Batthyány utca 20. szám alatti ingatlant 2021. október 1. napjától határozatlan időtartamra kapná meg a szervezet az általa végzett közfeladatok – kulturális szolgáltatás (különösen kulturális örökség helyi védelme, helyi közművelődési tevékenység támogatása) – ellátása céljából azzal, hogy az ingatlan fenntartásával, karbantartásával kapcsolatos valamennyi kötelezettség és költség az egyesületet terheli.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában