18 éve ingyenes

2021.09.13. 19:00

A helyi lap harmincéves születésnapját ünnepelték Nyíracsádon

Erdei Istvánné és Garda László is szívesen lapozgatta a régi újságokat | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Három évtizeddel ezelőtt, 1991 augusztusában vehették kezükbe először az olvasók Nyíracsád havonta megjelenő közéleti lapjának első számát. Az A/3-as méretben, négy oldallal, Nyíracsádi Élet címmel indult újság 2011-ben A/4-es formátumú, 12 oldalas lett, és az Acsádi Krónika, majd 2020-ban a Nyíracsádi Krónika nevet kapta. A méret, a cím változott ugyan, de a lap három évtized után is hónapról hónapra ugyanúgy tájékoztatja az olvasókat a település eseményeiről, a közérdekű tudnivalókról, a változásokról, az érdekes és értékes életutakról, mint 30 évvel ezelőtt.

Erdei Istvánné és Garda László is szívesen lapozgatta a régi újságokat | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A három évtized alatt a jelenlegi szerkesztő, Kedves Györgyné Zilahi Enikő előtt négy vezetője volt az újságnak: Gőz József, a Napló egykori munkatársa, Vereb Csaba, Kovács Ferencné és Vereb Csabáné. 313 lapszám jelent meg, csaknem hétezer fotó, több mint ötezer cikk idézi a múltat, őrzi az emlékeket. A helyi háztartások 2003 óta ingyen juthatnak a település havilapjához. A lap fennállásának évfordulójára a napokban emlékeztek az egykori és jelenlegi szerkesztők, munkatársak, olvasók, és a lap munkáját segítő meghívottak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában