Kultúra

2021.09.17. 13:20

A Csodakút út az emberségünk felé

G. Nagy Lilla Imola írónő következő kötete a Sárrét menti városról szól majd.

Forrás: Lévainé Veres Anikó-archív

G. Nagy Lilla Imola, püspökladányi származású, a délvidéki Temerinben élő írónő „A Csodakút” című könyvét mutatta be a közönségnek szülővárosában csütörtök este. Az irodalmi estet a Temerinből érkezett Berbence zenekar muzsikája színesítette. Az írónővel a könyv létrejöttének előzményeiről, a kötet tartalmáról Kovács Zsolt, a Hajdú-bihari Napló szerkesztője beszélgetett.

Fotó: Lévainé Veres Anikó-archív

A korábban világhírű modellként Olaszországban élt G. Nagy Lilla Imola óriási változáson ment keresztül az elmúlt évtizedben. A lélek rejtelmei, az emberség erősítése, a magyarság felé fordult, és ez ihlette a két évvel ezelőtt megjelent első kötetét, amelynek szerves folytatása a most megjelent „A csodakút” is. Ebben az olvasót egy szövevényes, fordulatos úton vezeti végig, amelyen a főhős hazatalál önmagában, és célba ér emberségében, karrierjében. Természetesen helyet kap a kötetben a határon túli magyarság tragikus sorsa is. G. Nagy Lilla Imola elárulta, következő regénye már Püspökladányhoz fog kötődni, abba egy család történetén keresztül szövi bele szülővárosát.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában