Born to be wild pt. 2

2021.08.27. 08:11

Visszatérés Hajdúnánásra – ismét a Moto-Rock Weekendről tudósítunk

Hatalmasat zúztak a megye egyik legnagyobb motoros rendezvényének csütörtöki fellépői is.

Lord | Fotó: Szabó-Sztelek Renáta

Napsütéses időjárással indult a nánási motoros találkozó augusztus 26-i napja, a programkínálat pedig – a keddi felálláshoz hasonlóan – öt kiváló fellépőt sorakoztatott fel, ezt mi sem hagyhattuk ki. A kezdeti nézőszám a hétvége közeledtével lényegesen nagyobbra duzzadt, erről árulkodott a városi fürdő melletti kempingben felvert sátrak száma is, a délután csendjét pedig elsőként a debreceni Heartkiller zenekar törte meg. Ők a Hajdú Online olvasói számára sem lehetnek ismeretlenek, oldalunk hosszú ideje nyomon követi a banda körüli történéseket. A Moto-Rock közönségének sorai közt is akadtak olyanok, akik bármilyen dalszöveggel kapcsolatos teszten átmentek volna, ha róluk van szó, a bandával együtt énekelték a főként saját szerzeményekből álló repertoár jelentős részét.

Nagy Gábor „Kenny” | Fotó: Birtók Benjámin

- A koncerten ismét csak azt kaptuk, amire számítottunk, ez pedig a kiváló közönség és hangosítás. Nem első alkalommal játszottunk már itt, évről évre visszatérünk, bár a járvány miatt nyilván hosszú idő telt el a legutóbbi nánási bulink óta, egyébként az idei évben most álltunk másodszor színpadon, két hete szintén egy motoros találkozón vettünk részt. Nagyon jólesett az itteni szervezők részéről is a bizalom, a közönség pedig úgy tűnt, szívesen fogadott minket – osztotta meg velünk Nagy Gábor frontember. – A technika és a hangulat terén is egy rendkívül jó koncertet sikerült összehoznunk – erősítette meg az elhangzottakat Kis Sándor gitáros. – A vírusra való tekintettel még mindig kevesebb a fesztiválok látogatóinak létszáma, de ennek ellenére is szuper élmény volt itt lenni – tette hozzá.

- A tavalyi év nálunk egy komplett új lemez bemutatásának az eltolódását eredményezte, emellett számos fellépésünk is lett volna itthon, de Kárpátalján, Erdélyben, sőt Szerbiában is. Ezek a bulik azóta is kérdésesek, de bízunk benne, hogy a 2022-es évben megvalósulhatnak. Hamarosan nem kevesebb, mint öt vadonatúj dallal fogunk előállni, amelyek mindegyikéhez egy-egy videóklip is társul majd, emellett igyekszünk a korábban megszokott gyakorisággal koncertezni – árulta még el nekünk Nagy Gábor.

Heartkiller | Fotó: Szabó-Sztelek Renáta

A fesztivál soron következő fellépője egy valódi attrakció, méghozzá a fővárosi Fatal Error zenekar volt, akiknek egyre növekvő népszerűségét a színpad előtt összegyűlt tömeg is hűen tükrözte. Intenzív másfél órában volt része mindazoknak, akik az időközben feltámadó szélben együtt skandálták a programot, amelyben ezúttal új szerzemények is helyet kaptak, Rimóczi Zsolt frontember elmondása szerint ugyanis a zárlat idején bőven volt idejük a dalszerzésre.

Fatal Error | Fotó: Szabó-Sztelek Renáta

Mondjuk, hogy az elmúlt másfél év meg sem történt – nagyjából ilyen hangulatban lépett színpadra a Lord, az egyik legelismertebb hazai rockcsapat, a hálás közönség pedig minden felcsendülő nótát úgy énekelt velük, mintha csak kötelező tananyag lenne, nemhiába, elvégre motoros rendezvényen voltunk. Pohl Mihályék csütörtök esti performanszára nem lehetett panasz, az ekkor már hatalmasra nőtt publikumot pedig látszólag semennyire sem zavarta az idő közben eleredő eső.

Lord | Fotó: Szabó-Sztelek Renáta

A Depresszió és az Akela szintén hasonló időjárási körülmények között volt kénytelen zenélni, de ehhez egy ilyen nyárral a háta mögött valószínűleg már a rajongók jelentős része hozzászokott. A legtöbben annak is örültek, hogy végre normális körülmények között hallgathatták meg kedvenceiket élőben – erről mindenki megbizonyosodhatott, aki tapasztalta a szűnni nem akaró ovációt a Moto-Rock Weekend csütörtöki éjszakáján.

Depresszió | Fotó: Szabó-Sztelek Renáta

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában