Ifi Party

2021.08.05. 21:49

Nagyrábén is felcsendült az Üres szívek

Nemazalány tudja: az új daluk miatt rengeteg „oltást” kapnak majd.

Fotó: Nemazalány-archív

Több mint hároméves már Lil G és Nemazalány Petőfi Sándor című dala, ez idő alatt több mint 33 milliószor kattintottak erre a nótára a legnagyobb videómegosztó portálon. Ekkor robbant be Halastyák Fanni, művésznevén Nemazalány a köztudatba. Bár az ő útjuk azóta elvált, Fanni mostanában Sofival ontja magából a zenéket. Szombaton Nagyrábén, a helyi művelődési ház által szervezett Ifi Partyn állt színpadra a két előadó. A koncert előtt váltottunk velük néhány szót.

Fanni arról számolt be a Naplónak, hogy a karantént rosszul élte meg, ez idő alatt még nem alkottak Sofival egy formációt, a vége felé ismerkedtek meg egymással. – Amikor beindult minden, akkor kezdtünk el együtt már fellépésekre is járni, körülbelül májusban. Ugyanabba a suliba jártunk egyébként, de ő nagyon kicsi volt még, akkor költözött haza Ukrajnából – idézte fel.

– Egy nap egyazon társaságba kerültünk; egy hét múlva rám írt, hogy hallod, gyere már át, csináljunk zenét – kapcsolódott be a beszélgetésbe Sofi. Elmondásuk szerint már az első alkalommal ugyanazon a hullámhosszon voltak. Első közös daluk, a Sántakutya tavaly november végén jött ki, majd január végén jelentkeztek az Üres szívekkel, s az hatalmas sikert aratott. Bő fél év alatt több mint 17 milliószor kattintottak rá. Sofi úgy fogalmazott: ő tudta, hogy ez sláger lesz. – Én pedig onnan tudtam, ez ütni fog, hogy sokszor meghallgattam. Kocsiban hallgatok zenét, az Üres szíveket mindennap meghallgattam – fűzte hozzá Fanni. A szakma is felfigyelt a dalra: Lotfi Begi, a felkapott zenész és producer felkereste őket, majd újrakeverte dalukat, így lett egy igazi bulis feldolgozás is az érzelmesebb számból.

– Nagyon megtisztelő volt, mivel ő nem csinál olyat, hogy megkeresi az embereket. Minket megkeresett, és azt mondta: szerelmes lett a dalba. Nem hittük el, hogy Begi írt nekünk, átnéztük az e-mailt, hogy biztos ő-e az – mondta mosolyogva Fanni, majd a jövőről is beszélt. – Most dolgozunk egy teljesen más stílusú dalon, kicsit vagánykodósabb, odamondósabb lesz. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogyan fog a közönség reagálni, bár mivel évek óta benne vagyok ebben az egészben, tudom azt, hogy nagyon sok „oltást” fogunk kapni. De úgy vagyunk vele, mi örömből zenélünk, ezek is mi vagyunk, ezt is szeressék az emberek – vallja Nemazalány.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában