fotókkal

2021.08.12. 19:42

Megnyílt a Street art udvar a Batthyány utca zugában

A világ nagyvárosaihoz történő felzárkózást is segítheti a műfaj népszerűvé válása.

Fotó: Kiss Annamarie

Fotókiállítás, szabadfal és „utca-zaj-zenei performance” is szerepel a kínálatban a Street art udvaron, melyet Puskás István alpolgármester nyitott meg pénteken. A tematikus köztéri alkotásokat egy utcaművészeti minifesztivál részeként a Batthyány utcai Desz24 udvar látta vendégül.

A szervezők közleménye szerint a hagyományos street art Debrecenben még kevésbé elterjedt, mint a világ más nagyvárosaiban, ám ez nem jelenti, hogy nincs rá igény, lehetőség. Debrecennek a világ nagyvárosaihoz történő felzárkózásának egyik mozzanata lehet a műfaj népszerűvé válása is. Talán a street art a művészet egyik legkevésbé szervezett formája, így ez az esemény már önmagában is formabontó. E szellemiség mentén a házigazdák magát a street art fogalmát is szabadon értelmezték.

A minifesztiválon helyet kapott egy fotótárlat Debrecen utcáiról, a kísérletezéshez bárki által igénybe vehető ideiglenes szabad felület és a város utcazajaiból komponált zenei performance is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában