Alkotások várakról, erődtemplomokról

2021.08.15. 17:49

Földesi rajzos siker: kitüntetést kapott egy tanárnő és két tanítványa

Nívós versenyen remekeltek.

A földesi kitüntetettek | Fotó: az iskola archívuma

A nemzeti összetartozás évének nyilvánított 2020-as esztendőhöz kapcsolódóan a Kárpát-medencében és a diaszpórában élők számára a Rákóczi Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a múlt év őszén hirdette meg a „Várak és erődtemplomok-történelmünk dicső hírmondói” című gyermekrajzpályázatot. Ezen, Bere Anna Mária művésztanár vezetésével, indult a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néhány, képzőművészet tanszakos diákja is. A beérkezett 1200 tanulói alkotást Jankovics Marcell zsűrielnök és Potyók Tamás festőművész értékelte.

A földesi kitüntetettek | Fotó: az iskola archívuma

A Budapesten, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványtermében nemrégiben megtartott ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadóra öt földesi diákot is meghívtak. Sajnos az időközben elhunyt Jankovics Marcell a díjakat már nem adhatta át a tanulóknak. A földesi pályázók közül országos második helyezett lett Bíró Tamara Sára, míg Husi Hanna a harmadik díjat hozta el. A tanulók nyereményként rajzeszközöket kaptak, illetve meghívást a Rákóczi Szövetség által szervezett egyhetes táborba. Három kiállító tanuló, Pércsi Lara, Szabó Gergő Dániel és Szabó Natália Ramóna kiemelkedő alkotásáért elismerő oklevelet és könyvjutalmat kapott. A pedagógusi, nevelői és tehetséggondozói munkássága elismeréseként az Emberi Erőforrások Minisztere, Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Bere Anna Mária felkészítő tanárnak.

Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában