Felejthetetlen élmények

2021.08.16. 13:03

Együtt lépett színpadra a balmazújvárosi testvérpár Debrecenben

Berettyán Sándor és Berettyán Nándor ugyan évek óta Budapesten élnek, mindig örömmel térnek vissza a megyénkbe.

A Csíksomlyói Passiót mutatták be a naygérdeműnek pénteken este Debrecen főterén.

Fotó: Napló-archív

Szőcs Géza passiójátékát pénteken mutatták be a debreceni Kossuth téren, amely a keresztény hitünk alapjaira kérdez rá, az európai kultuszközösség esélyeire hívja fel a figyelmet. A Csíksomlyói passió bemutatását eredetileg az elmúlt év augusztusára tervezték, de a járványhelyzet miatt csak most tudott megvalósulni a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában. A darabban két balmazújvárosi kötődésű színész is játszik, Berettyán Nándor és Berettyán Sándor, akik már évek óta a fővárosban élnek, ám elmondásuk szerint ha megyénkbe érkeznek, akkor mindig hevesebben ver a szívük. Telefonon értük utol a testvérpárt, akik megosztották a Naplóval, milyen érzés volt ugyanabban a városban, egyazon darabban játszani, ahol beleszerettek a színház világába.

Hazai pályán remekeltek

Mindketten megjegyezték, nagyon örülnek, hogy itthon léphetnek színpadra, ugyanis erre nem sokszor van alkalmuk, ezért is volt nekik olyan fontos a mostani hazalátogatás. – Ahogyan a Nemzeti Színháznak a legfontosabb előadása, úgy számomra is a legkiemelkedőbb szerep, mivel a történet a kultúránk alapja. Bátyámmal (Sándor) többször is játszottunk már együtt, talán elsőre az tűnhet furának, hogy itt a tanítványom, de ez az elő­adásban egyáltalán nem az, abszolút nincs erre kidomborítva – fogalmazott Nándor, aki Jézust alakítja a színdarabban.

Nagyon vártam már, hogy végre itthon legyünk, hiszen az, hogy a Nemzeti Színházzal Debrecenben játszunk, az duplán hazai pálya.

Izgatottak voltunk, hiszen egy évet csúszott a fellépésünk, de mindennek eljön az ideje, ez alól a Csíksomlyói passió sem kivétel. A színdarabot először Csíksomlyón mutattuk be, majd Esztergomban a bazilika előtt, most pedig elhoztuk a cívisvárosba – fűzte hozzá Sándor.

A megyénkbeli fiatalok ritkán tehetik meg, hogy Balmazújvároson együtt töltsenek néhány napot, ezért a mostani hétvégén, amikor csak tehették, a családjukkal voltak. A próbák után hazamentek, otthon aludtak, élvezhették a hazai ízeket – ez ajándék mindkettőjük számára, a fellépés már csak hab volt a tortán.

NE

A borítóképen: Berettyán Nándor a pénteki debreceni bemutatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában