Tizenöt tábort szerveztek

2021.08.10. 10:21

A helyi nevezetességek megismerése mellett a megyei diákok eljutottak a Balatonhoz is

Fotó: Irinyi iskola-archív

Tervszerű előkészítő munkával, pályázati támogatásokkal alapozták meg a helyi Arany János és Irinyi János Általános Iskolák a tízhetes nyári szünidő tartalmas eltöltését. Június 21 és augusztus 29 közötti időszakra 15 egyhetes tábort szerveztek, 516 tanuló részére. Ezek helyszíne részben helyben volt, de több turnus volt Sárándon, Zalakaroson és Fonyódligeten.

Fotó: Arany János iskola-archív

A helyben táborozók az egynapos kirándulásokon felkeresték a nyíregyházi vadasparkot, a debreceni állatkertet, a kalandparkot. – Az elmaradt közösségi élmények pótlását és a szülők tehermentesítését egyszerre szerettük volna szolgálni az általunk szervezett öt táborral – mondta Katonáné Szabó Csilla, az Irinyi iskola igazgató-helyettese.

Fotó: Irinyi iskola-archív

A tíz napközis és öt bentlakásos tábor szakmai színvonalát és az emlékezetes programokat 45 pedagógus pozitív hozzáállása biztosította. Az alsó tagozatosok számára helyben is sikerült élménydús napokat teremteni sok-sok játékkal, sportolással, uszodalátogatással, a helyi értékek felkeresésével. A tanulók megismerhették a csikósok és gulyások életét, valamint a különböző hangszereket. Kézműves foglalkozásokon próbálkozhattak egyszerű hangszerek elkészítésével is. Játékos formában dolgozták fel a hagyományőrzés, környezettudatosság, egészségvédelem témakört, így észrevétlenül gazdagodott tudásuk és önismeretük, a kihívások pedig segítették kompetencia fejlesztésüket.

A felső tagozatosok a Balaton és környékének legszebb helyeit keresték fel. Számukra is maradandó emlékeket adott a játék, a fürdőzés, valamint Tihany, Tapolca, Iharkút és a Badacsony nevezetességeinek felkeresése – tudtuk meg Nagy Józsefnétól, az Arany János Általános Iskola igazgatójától.

Turóczi Barnabás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában