izgalmas programok

2021.07.20. 16:40

Vakációs Bibliahéten vehettek részt a gyerekek Hajdúsámsonban

Tizenötödik alkalommal került sor a Vakációs Bibliahétre Hajdúsámsonban a Református Egyházközség szervezésében a Református Templomban és annak udvarán.

Fotó: Dandé Melinda

– Nagy öröm volt számomra, hogy átélhettem és megszervezhettem a város új református lelkészeként a tábort. Közel 90 gyermek és 30 segítő vett részt a bibliahéten, nagyon sok programmal és boldog percekkel – árulta el Nt. Szanyi György lelkipásztor, a Vakációs Bibliahét főszervezője.

A megnyitón Antal Szabolcs polgármester, a tábor főtámogatója is részt vett, aki az önkormányzat nevében minden évben megtiszteli látogatásával az első napot. A résztvevők közül a nagyobbak modern feldolgozásban előadtak egy történetet, hogy ezzel is ráhangolódjanak a bibliatáborra.

A Vakációs Bibliahét mottója idén az „Újratervezés” volt, hiszen túl vagyunk a pandémia harmadik hullámán és új szervezője is lett a rendezvénynek Nt. Szanyi György személyében.

Fotó: Dandé Melinda

Minden reggelt dicsőítéssel kezdtek a gyerekek, a nap végén a dicsőítés mellett pedig hálaadást is tettek. Csoportfoglalkozások keretében aranymondásokkal foglalkoztak, délutánonként sportversenyek, labdajátékok, kézműves foglalkozások, néptánc és népi játékok színesítették a programot. Az utolsó napot vizes játék zárta, amit nagyon élveztek a táborozók.

A Vakációs Bibliahét lezárása alkalmából vasárnap rendkívüli istentiszteletet tartottak, valamint családi napot szerveztek, ahol az Élő Kövek Együttes szolgált és Mike Pál magyarkéci református lelkipásztor hirdette az igét. A gyermekek röviden bemutatták családtagjaiknak, mit is tanultak a héten. Délben közös ebédre került sor, a délutánt pedig mozgalmas vetélkedők zárták.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában