Szünidei móka

2021.07.27. 13:43

Sorban rendezik a tánctáborokat Nyíracsádon

Az Eördögh Forgó Néptánc Együttes július minden hetére szervezett tábort.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Egyik néptáncos korosztály se marad ki az élményből. A legkisebbeknek, akik még nehezebben viselik a családtól való többnapos távollétet, a helyi művelődési házban tartottak napközis jellegű tábort. A tíz résztvevő alsó tagozatos és óvodás korosztályú apróság nagyon élvezte a programokat. A hét folyamán somogyi táncokkal ismerkedtek, de nem maradtak ki a népi játékok és egyéb mozgásos foglalkozások, feladatok sem. Elmaradhatatlan volt a labdajáték de nagyon élvezték a gyerekek az egyik délelőttön a szekerezést is, amikor lovas szekérrel járták végig a falu utcáit és a környéket.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Hudácskó Simonnak és Bródi Dénesnek nagyon tetszett a tábor. – Sokat táncolunk, ez jó, könnyű a tánc, ez még jobb, és nagyon jó a társaság is – fogalmaztak a fiúk. Csontos Péternek sem volt kérdéses a táborban való részvétel, hisz mindkét nővére tagja az együttesnek, így Péter szinte belenőtt a táncba, és bele is szeretett. Óvodás kora ellenére az idősebbeket is meghazudtoló ügyességgel ropja a színpadon és persze a táborban is. A Kisforgó Együttes a tanult produkciókkal a szórakozás mellett már az augusztusi falunapi fellépésre is készült. A tábort Jeremiás Kincső és Bajusz Gergő vezette.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: A Kisforgó Együttes korosztálya még zászlót is készített magának

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában