Csökmő

2021.07.31. 15:00

Kertjében rendezte meg koncertjét a művész

A zenész és barátnője a járvány okozta sok szabadidőt a kert művelésére, szörpkészítésre fordította.

Fotó: B. Kiss Andrea

Július utolsó pénteki estéjén egy remek koncerten vehettek részt azok, akik meghívást kaptak Gál István házi koncertjére, amit a Tiszta Formák Alapítvány támogatott. A harsonaművész hivatásában is megérezte a Covid okozta negatív folyamatokat, ezért találta ki, hogy az otthonában rendezi meg azt a koncertsorozatot, amire pályázatot nyújtott be. Mint elmondta, fontos volt számára, hogy csak olyan embereket hívjon meg, akiket szívesen lát. A vendégeket a hangulatosan berendezett kert fogadta este fél hétkor. Itt-ott egy vidéki kompozíció, amiben kerti szerszámok, régi használati tárgyak és szalmabálák, fényfüzérek köszöntek a betérőkre. Az enteriőr kialakításában a művészt a párja segítette, aki sváb népviseletbe öltözve kínálta saját készítésű bodzaszörpjüket, amihez zsíros kenyér is járt. A zenész és barátnője ugyanis a járvány okozta sok szabadidőt a kert művelésére, szörpkészítésre fordította.

Fotó: B. Kiss Andrea

Az est első részében klasszikusok, a második részben pedig többnyire filmslágerek hangzottak fel a házigazda harsonájából. A közel harminc fős közönség egy tartalmas estét tölthetett Gál István kerti koncertjén. A nyár folyamán még három hasonló program szerepel a harsonaművész tervei között. Legközelebb egy gyerekműsorral, majd egy retró esttel, végül egy harsonakvartett zárja a házi rendezvénysorozatot.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában