összetartozás

2021.06.27. 16:01

Vámospércsen ünnepelnek a Kárpát-medence vámosai!

A város ad otthont idén a Vámos Települések Szövetsége (VTSZ) nemzetközi találkozójának, így a július 2-3-4-én megrendezésre kerülő esemény idején az egy főre jutó vámosok száma a hajdúvárosban lesz a legmagasabb a Kárpát-medencében.

A rendezvény célja hajdú múlt és a vámosok közösségének ünneplése, illetve 2021-ben emlékezünk Vámospércs újra várossá nyilvánításának huszadik évfordulójára.

A Magyarországról, Szlovákiából és Romániából érkező, településnevükben a „vámos” szót viselő helyiségek delegációi mellett jelen lesznek a hajdúvárosok vezetői, Vámospércs erdélyi testvértelepülése, Szilágybagos küldöttjei és természetesen a NAV felső vezetése is.

„Nagyon várom a találkozást, a kikapcsolódást a barátainkkal, támogatóinkkal, azokkal az emberekkel, akikkel egész évben azon munkálkodunk, hogy minél többen vallják magukat büszkén vámospércsinek! Kevés felemelőbb pillanat lesz annál, amikor kitüntetéseket adhatok át a helyi közösség elismerése és tisztelete jeléül!” – fogalmazott Ménes Andrea polgármester.

A programkínálat idén is lehetőséget biztosít az önfeledt szórakozásra és az elmélyült szemlélődésre egyaránt. A legkisebb hajdúvárosban debütál például a Nemzeti Lovas Színház „Egy vérből valók vagyunk” című produkciója, jubileumi képzőművészeti kiállítással készül az idén 30 éves vámospércsi művésztelep, a várossá válás évfordulója apropóján új könyv jelenik meg a településről, a Pénzügyőr Zenekar vezeti majd a zászlós felvonulást, és kinyitja kapuit megyénk egyik új, figyelemreméltó attrakciója, a Hajdú Látogatóközpont is. A szervezők sok ezer embert várnak a városi sporttelepre két Kossuth-díjas énekes, Kovács Kati és Nagy Feró koncertjeire, de az sem lesz meglepő, ha a Hooligans és A Nyughatatlan slágereitől zeng július 3-án, szombaton a vámospércsi éjszaka, hiszen mind a két együttes ingyenes, élő koncerttel készül.

Ha esetleg valaki elfárad a forgatagban, kipihenheti magát a városnéző kisvonaton, ami a város kacskaringós utcáin pöfékelve egyik nevezetességtől a másikig szállítja az érdeklődőket. A kellemes zakatolástól újult erőt nyerve vidámpark, kirakodóvásár, önvédelmi NAV- és extrémsport-bemutató, valamint kispályás labdarúgó-bajnokság várja a helyi és a városba érkező vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában