fotókkal

2021.06.11. 17:24

Tehetséges zenészeket támogat Debrecen önkormányzata

Támogatási program eredmény hirdetés

Fotó: Kovács Péter

Debrecen önkormányzata Zenei Támogatási Programot hirdetett fiatal, amatőr könnyűzenészek részére az év elején. A pályázat eredményhirdetésére és a támogatásról szóló oklevelek átadására pénteken került sor a városháza díszudvarán.

Puskás István, a város alpolgármestere köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a program megálmodása után a megvalósulás is elérkezett a támogatottak ismertetésével. Emlékeztetett: 2019-ben Komolay Szabolcs, a korábbi kulturális alpolgármester idején született meg a város könnyűzenei stratégiája, amelynek egyik eleme a mostani program. – A könnyűzenét az alkotók és a közönség éltetik, de a önkormányzat is részt vállal ebben – jegyezte meg Puskás István, majd sorra vette a város ez irányú támogatást segítő kezdeményezéseit.

Pósán László országgyűlési képviselő azzal inspirálta a támogatott zenészeket, hogy két évtizede egy feltörekvő banda, a Tankcsapda kapta a város Csokonai-díját, ami akkor nagy meglepetést keltett, a zenekar azonban bebizonyította, hogy rászolgált a kitüntetésre.

Az eredményhirdetésen ismertették, hogy a felhívásra öt kategóriában összesen 76 pályázat érkezett. Ezt követően zsűri választotta ki azt a 25 pályázót, akik támogatásban részesültek.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában