természetbarátoknak kötelező!

2021.06.10. 16:37

Megnyílt a Borsos-villa, már egy kiállítás is megtekinthető

A Madarak a képzőművészetben című tárlat már várja az érdeklődőket.

Fotó: Kiss Annamarie

– Épphogy megnyitottuk a Borsos-Villa kapuit, a pandémia visszazárta azokat, így nagy öröm, hogy végre itt állhatunk együtt, hiszen egy olyan helyet akarunk létrehozni, ahol a közösségek egymásra találhatnak – fogalmazott Barcsa Lajos alpolgármester a Természettár csütörtöki kiállítás megnyitóján. Kiemelte, a Természettár kiállítása azért fontos és szükséges, mert sokszor nem is tudjuk, mennyire gazdag az élővilág, amely körülvesz bennünket.

Barcsa Lajos | Fotó: Kiss Annamarie

Vranyecz Tünde, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatóhelyettese hangsúlyozta, Váradi Zoltánnal már rengetegszer valósítottak meg közös projekteket, és reméli, a jövőben még rengeteg más, sokszínű kiállításnak adhat majd otthont az épület.

Vranyecz Tünde | Fotó: Kiss Annamarie

– A képeken 11 madárrajzoló munkáit mutatjuk be, az 1700-as évektől indulunk, és az 20. század közepén állunk meg. Olyan korokból hoztunk el lenyűgöző, életszerű rajzokat, amikor még nem voltak fényképezőgépek – tájékoztatta a kiállítás darabjairól a jelenlévőket Váradi Zoltán, a Természettár vezetője. A Borsos-Villában nem csak olyan madarakat láthattak az érdeklődők, amelyekkel a cívisvárosban is találkozhatunk, de olyanokat is, amelyek már rég nincsenek köztünk, mint a dodó, vagy a huja.

Fotó: Kiss Annamarie

BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában