riport

2021.06.23. 14:30

Hihetetlen élményben volt részünk a derecskei városhéten

A jó hangulatot még a tikkasztó hőség sem tudta kicsinálni.

Fotó: Birtók Benjámin

Ahogy már hírt adtunk róla, június 18. és 23. között rendezik meg az idei városhetet Derecskén, amely egyúttal a városi rang meglétének harmincadik évfordulóját is hivatott ünnepelni. A felkavaró hőségben a Hajdú Online stábja is tiszteletét tette a jeles alkalmon, az eseménysorozat keddi napját céloztuk meg.

Fotó: Birtók Benjámin

- Ma van a városhét ötödik napja, nagyon örülünk, hogy többen is kíváncsiak az itteni előadásokra, koncertekre. A pandémia utáni visszatérés és az ünnep jegyében nyitottuk meg a Derülő Kultúrudvart is, amely újdonság, de szeretnénk mostantól egy állandó helynek tudni. Idén a népművészeti életmű-kiállításon túl koncertekkel, középkori bemutatóval, számos szabadidős lehetőséggel várjuk az érdeklődőket – nyilatkozta nekünk Bordán Lajos, a szervezőség oszlopos tagja.

Kiss Mihály Dénes és Bordán Lajos | Fotó: Birtók Benjámin

A léghoki, a pingpong, de főleg a csocsó körül nagy volt a nyüzsgés, fogyott a sör, üdítő, a rekkenő hőséget látszólag mindenki komolyan vette.

Gyulai Tamás | Fotó: Birtók Benjámin

- Több nagyszabású programon is túl vagyunk már, de még mindig nincs vége! Az Ismerős Arcok szombati koncertjére sokan kíváncsiak voltak, népszerű volt a kézműveskedés, az már az udvarban megtartott programok között szerepelt, a hagyományőrzők bemutatója pedig látványos volt. Az esemény látogatása védettségi igazolványhoz kötött, éppen csak túl vagyunk a járványon, ez pedig érezhető az idei nézőszámokban is, ennek ellenére sok a látogató, szerencsések vagyunk – ezt már Gyulai Tamás technikus osztotta meg velünk.

A hőség a kora esti órákban sem hagyott nyugtot a jelenlévőknek, ekkor lépett színpadra Damien Steel rapper is, aki láthatóan hatalmas népszerűségnek örvendett a helyiek körében. Ő még később több ízben visszatért a mikrofon közelébe, de este 8-kor a Yulius25 zenekaré volt a terep.

Már mi is beszámoltunk róla, hogy a debreceni banda hamarosan új lemezt jelentet meg, előtte viszont várt rájuk egy hatalmas, pandémia utáni visszatérő koncert Derecskén. A két órán át tartó bulit a közönség is meghálálta, többen táncra perdültek, együtt énekeltek, a hangulat végig emelkedett volt.

- Nagyon izgultam, nekem ez volt az első fellépésem a srácokkal, de élveztem, örülök, hogy ilyen sokan eljöttek. Végül fel sem tűnt, hogy ilyen hosszú volt a koncert – mondta a színpadról lejövő Csontos Flóra énekes.

A Yulius 25 zenekar koncertje | Fotó: Birtók Benjámin

Leszállt az este, a hőség is mintha alábbhagyott volna, de ami a koncertek után következett, azt nehéz szavakba önteni. A városi hét keddi éjszakáján egy olyan karaokebuli kerekedett, amelyet még sokáig emlegetni fognak, aki pedig kimaradt az élményből, az bánhatja. Nem is teszünk kísérletet rá, hogy minden dalra visszaemlékezzünk, amelyet a bátor jelentkezők elénekeltek, de bizton állíthatjuk, hogy Charlie klasszikusaitól a Hupikék Törpikék főcímén át a Tankcsapdáig minden helyet kapott a listában.

Ha a délutáni izgalmak nem győztek volna meg, az este utolsó másfél órája olyan maradandó élményt hagyott, hogy megfogadtuk: Derecskére jövőre is eljövünk!

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában