visszatérnek

2021.05.30. 13:22

Nem lesz hiány nyáron D-vitaminból: újra színpadra áll a debreceni zenekar

Közel kétéves kihagyáson vannak túl, de a koncertmentes időszakban sem pihent.

Fotó: D-vitamin-archív

– Bár fellépésekre nem tudtunk járni, három saját dalt is felvettünk az elmúlt időszakban. Találkozni sokáig nem volt alkalmunk, és bár már „vén rókák” vagyunk, mégsem fogott ki rajtunk az internetes kapcsolattartás, így online mindig elértük egymást – nyilatkozta a Naplónak Lakatos Sándor „Cimpa”, a D-vitamin együttes frontembere, dobosa.

Beszélgetésünkkor elmondta, nehéz volt a zenekarnak ez a vírusos időszak, hiszen nagyon hiányzik már nekik a színpad, majdnem két éve, hogy nem állhattak közönség elé.

Idén nyáron azonban végre véget érnek a koncertmentes hónapok, és már több fellépést is bevéshettek a naptárba, biztosan nem fognak unatkozni.

– Júniusban, júliusban és augusztusban is színpadra állhatunk, itt a cívisvárosban, a víztoronyban például többször is találkozhatnak velünk az érdeklődők. Fülöpre is ellátogatunk a nyáron, ugyanis a zenekar néhány régi hölgyrajongója szervezett nekünk egy fellépést, természetesen örömmel mondtunk igent a felkérésre – részletezte a frontember lelkesen. Hozzátette továbbá, már őszre is megvan az első időpontjuk: szeptember első hetében Tiszacsegén zenélnek, a Harcsa Fesztiválon, ahol immáron 8. alkalommal színesíthetik a fesztiválozók napját. Lakatos Sándor úgy fogalmazott, minden fellépésnek örülnek, hiszen már régóta várják, hogy minden egy kicsit a régi legyen.

– Nagyon vigyázunk egymásra, már mindenki megkapta az oltásokat is. Készen állunk a szabadtéri koncertezésre! – jelentette ki, majd tréfásan hozzátette, mivel már „nem mai gyerekek”, hiába szeretnék egész éjszaka játszani a ’70-es, ’80-as évek slágereit, átlagosan 2-3 órán át szokták szórakoztatni a közönséget, és maguk is nagyon élvezik a koncerteket. Az együttes frontembere bezárólag kiemelte, akármilyen nehéz is volt az elmúlt közel két év, azért egy kis pozitív hozadékát is érzik. – Ez a kihagyás rákényszerített minket arra, hogy egy kicsikét „megmártózzunk” az internet világában is, és most már megnöveltük az online jelenlétünket – mondta.

A zenekar felvett dalait előszeretettel osztja meg közösségi felületén, így például a „Színes álom” című szerzeményüket is meghallgathatja, aki az oldalukon jár. Aki pedig élőben szeretné őket hallgatni a nyáron, az mindenképp legyen résen, az „öreg fiúk” már nagyon készülnek a közös mulatságokra.

Berecz Dorina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában