ünnepi alkalom

2021.05.18. 10:36

Konfirmálás és keresztelő is volt Körösszegapátiban

A 13-14 éves, református vallású lányok és fiúk életében nagyon emlékezetes ünnep a konfirmálás.

Fotó: Vmirjáncki József

Ebben a korban már el tudják dönteni azt, hogy tartozni akarnak-e szüleik vallásához, egy olyan közösséghez, mely nagy hatással volt eddigi életükre, s ezután is az lehet.

A településen ebben az évben hat fiatal erősítette meg azt a szándékát, hogy ezután Krisztus és Isten egyházához kívánnak tartozni. Mielőtt erre sor került volna, dr. Szabóné Kurucz Tímea lelkésznő Szabó Lajost és Szabó Bencét megkeresztelte, mert csak így vehettek részt az ünnepélyes eskütételen.

Fotó: Vmirjáncki József

Szabó Lajos, Szabó Bence, Papp Réka, Varga Mária, Nagy Hanna Szidónia, és Milák Natalia Leila azok a hetedik osztályos tanulók, akik ebben a tanévben a lelkésznő segítségével betekintést nyerhettek az egyház életébe. Május 16-án, vasárnap délelőtt pedig szülők, rokonok jelenlétében ünnepélyesen vallották, hogy a gyülekezet felnőtt tagjai kívánnak lenni.

Fotó: Vmirjáncki József

Az ünnepélyes megerősítés után a lelkésznő bibliát ajándékozott a fiataloknak, majd a szép számmal megjelent szülők, rokonok és ismerősök köszöntötték őket és gratuláltak életük e jelentős eseménye alkalmából.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában