videóval

2021.04.12. 07:46

Produceri pályán a Tankcsapda alapító tagja

Tóth-Laboncz Attila, azaz Labi régi slágert bújtatott népzenei köntösbe.

A zenekarral tavaly több klubkoncerten is találkozhatott a közönség | Fotó: Színes Tévé-archív

A debreceni Színes Tévé zenekar Tutajozzunk el! című dalát vette kézbe nemrég Labi, aki a Naplónak mondta el a nem mindennapi projekt legfontosabb tudnivalóit.

– Amikor újra beindult a Színes Tévé, már akkor mondtam a többieknek, hogy ez a dal olyan örök érvényű gondolatokat közvetít, melyek minden korban megállják a helyüket – kezdte a debreceni zenész. Labi elmondta azt is, hogy a dal már több mint harminc éve született ugyan, de ma is aktuális. – A koncerteken is nagyon szeretik, ezért gondoltam, hogy valami izgalmas dolgot kellene vele tennünk – jegyezte meg.

– A hajdúsámsoni iskolában, ahol tanítok, nagyon magas szintű művészeti, zenei oktatás folyik. A tanévzáráskor vagy egyéb összejöveteleken mindig készülünk valami csemegével a kollégáknak. Amikor szóba jött a következő projekt, akkor pattant ki a fejemből: mi lenne, ha egy Színes Tévé-dalt játszanánk el népi hangszerekkel – idézte fel az első lépéseket a Tutajozzunk el! producere.

A zenekarral tavaly több klubkoncerten is találkozhatott a közönség | Fotó: Színes Tévé-archív

A gondolatot tettek követték; a suliban már működött a Reni és Bandája formáció, melyhez csatlakozott két jeles művész, Galyas Zoltán cimbalmos és Jeremiás Ádám brácsás. – Velük kiegészülve már az első próbán kiderült, hogy ez szuper dolog lesz. Februárban már a Don film stábja által forgott a kamera, a hangot pedig Gyarmati Balázs, a Csokonai Színház hangmérnöke rögzítette. A klip végleges rendezésében Jámbor József is hatalmas részt vállalt – mondta Labi. A dal producere beszélt arról is, hogy az első nap, amikor megjelent a klip, csaknem ezren megnézték, ami hatalmas öröm volt számukra. – Azóta is folyamatosan kattintanak rá a megosztókon, rengeteg cikk jelenik meg rólunk, rádióinterjúkon veszünk részt. Az országos kampány most kezdődik, nagy segítségünkre vannak körben az országban Esztergomtól Szegedig – fejtette ki Labi, aki kérdésünkre elmondta azt is, várható-e folytatás a feldolgozással kapcsolatban.

– A mostani eseményeken felbuzdulva már ott tartunk, hogy az összes számunkra tervezünk valami feldolgozást. Nem titok, hogy több bandával egyeztettünk, amelyek a saját stílusukban játszanának el egy-egy Színes Tévé-dalt. Nem akarunk a népzenénél leragadni, lesz köztük death metal és drum and bass feldolgozás is. Várhatóan nyáron rögzítjük a saját lemezünket, és talán azzal együtt őszre már kijöhet az átdolgozott anyag is. Tervek tehát vannak bőven – tudatta végül Labi.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában