A természet színei

2021.04.14. 10:49

Online tárlaton nézhetjük meg a világutazó debreceni orvos fotóit

Dr. Makleit László világ- és természetjárását mutatja be az új kiállítás.

A fotóst és munkáit Kozák Csaba mutatta be | Fotó: SZD

A természet színei című kiállítás online megnyitóját és galériasétáját tekinthetik meg az érdeklődők a Debreceni Egyetem Közművelődési Titkárságának a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán. A napokban megnyílt tárlatot ezúttal is Kozák Csaba, a szervezet szakmai témavezetője mutatta be a hallgatóságnak.

A fotóst és munkáit Kozák Csaba mutatta be | Fotó: SZD

Makleit László nevével már többször találkozhattak a Világjáró Klub előadásainak résztvevői, akik Arizonáról, Kaliforniáról, Új-Zélandról, Kínáról és Bakuról egyaránt hallhattak beszámolót a kiállítótól. Az új tárlat átfogó képet mutat azokról az élményekről, melyeket dr. Makleit László a világutazásain szerzett: hazánk természeti szépségei mellett csaknem harminc országba kalauzolja el a szemlélőt A természet színei című tárlat, melyen a debreceni orvos negyven képe kapott helyet. Dr. Makleit László Európa minden országának legmagasabb csúcsát megjárta már, s természetjárásokon szerzett tapasztalatait, élményeit rendszeresen megosztja az érdeklődőkkel. Előadásain és cikkeiben igyekszik bemutatni a világ szépségeit, és rámutatni arra: van mire vigyáznunk.

Makleit László a fényképezőgépével több mint száztíz országba jutott el eddig, az Alpok, az Andok, a Kaukázus és a Himalája csúcsaira, barlangok mélyére, a Vörös-tenger és az Indiai-óceán vizeire. Ahhoz azonban, hogy ezt a döbbenetes változatosságot megismerje, a fotográfus ars poeticáját Robert Capa egyik leghíresebb mondása határozza meg: „Ha nem jók a képeid, nem voltál elég közel.” Arról, hogy miképpen kezdődött a természet és a fotózás iránti érdeklődése, korábban így nyilatkozott egy fórumon: – Debrecenben vagyok itthon, itt születtem, és először itt elevenedtek meg képzeletemben azok a labirintusok, korallzátonyok, melyekről akkor csak olvasmányaiban találkozhattam. A rónaság ölelte alföldi városból azonban a képzelet messze szállt, én pedig úgy döntöttem, vele tartok.

Az Élettudományi Galériában kiállított tárlat virtuális bemutatását a Debreceni Egyetem Közművelődési Titkárságának a Facebook-oldalán tekintheti meg a közönség.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában