formabontó előadás

2021.04.04. 13:37

Egy kis debreceni rockot is hallhatunk a legújabb magyar passiójátékban

A Passió című zenés műsorban a legnagyobb hazai slágerekkel találkozhatnak a nézők.

Fotó: A Passió

Formabontó szereposztással és a legnépszerűbb magyar slágerekkel mutatja be a húsvéti történetet a MannaFM vasárnap esti produkciója. A nemzetközi műsor lényege, hogy Jézus szenvedéstörténetét mindig az adott ország slágerein keresztül mesélik el élő tévés közvetítésben. A hazai premiert húsvétvasárnap este élőben közvetíti a TV2 a budapesti Városligetből. Jézust Bányai Kelemen Barna, a Katona József Színház színésze, Máriát Sena Dagadu, az Irie Maffia énekesnője alakítja – olvasható a produkció vasárnapi sajtóközleményében.

Jézus szenvedéstörténete jól ismert magyar dalokkal, mai környezetbe ágyazva kerül a tévénézők elé vasárnap este. Az utolsó vacsorához egy pesti pékségben veszi a kenyeret Jézus, Pilátus elé pedig rabomobillal szállítják el a Városligetből. A formabontó show-t Herendi Gábor rendezi.

A Passió című zenés műsor nemzetközi formátumon alapul, első magyar változatát a MannaFM98.6 produkciójában láthatja a hazai közönség olyan neves művészek közreműködésében, mint Rudolf Péter, Brasch Bence, Bányai Kelemen Barna, Stohl András, Sena Dagadu és Szolnoki Péter.

Herendi Gábor (Valami Amerika, Kincsem) rendezése lehetőséget nyújt, hogy az anyanyelvünkön megszeretett dalok – a Tankcsapdától Cserháti Zsuzsáig – új értelmezést nyerjenek, és az ünnepek alatt elgondolkodjunk az egymáshoz való viszonyunkról, a hitről, a bizalomról, a nyitottságról és az elfogadásról.

„A húsvéti történet ma is aktuális, és a világjárványban most még inkább szükségünk van a reményre, ez a történet pedig pont erről szól” – mondta el Paul van Laar, a produkció kreatív vezetője.

A járványhelyzetre való tekintettel A Passiót idén nézőközönség nélkül rendezik meg televíziós kamerák előtt. A rendező, a szervezők és Stohl András, a műsor házigazdája vár mindenkit a televíziók képernyője előtt április 4-én este 18.55-kor, a Tv2-n.

https://www.facebook.com/watch/?v=237435251397801

Borítókép: werkfotó a produkcióról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában