április végén hirdetnek győzteseket

2021.04.04. 11:26

A Tankcsapda is kapott egy Fonogram-jelölést

Lukács Laciék a Liliput Hollywoddal vannak ott a hard rock/metal kategória jelöltjei között.

20201014 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló Bemutatták a Road Movie projekt és a Tankcsapda zenekar „Ülj le mellém” című dal klipjét és kisfilmjét a Roncsbárban. képen: Sidlovics Gábor, Lukács László, Fejes Tamás

Fotó: Napló-archív

Április 24-én, szombaton a Fonogram-napon derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat. Mint az a díj hivatalos oldalán olvasható, a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) közel három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. 2021 sem lehet kivétel, ráadásul Fonogram – Magyar Zenei Díj néven idén 18. alkalommal hirdetnek majd győzteseket.

Április 24-én, szombaton egész nap interaktív műsorfolyam lesz, az egyes zenei kategóriák nyerteseire online videók formájában derül fény. Az eseményeket a fonogram.hu oldalon, valamint a Fonogram közösségi oldalain lehet követni.

A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során a beérkezett, rekordmennyiségű 826 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5-5 (holtverseny esetén 6) jelöltjét. Közülük kerülnek ki a második forduló voksainak összesítését követően a nyertesek.

18 különböző zenei mezőnyben alakult ki a jelöltek mezőnye a mainstream pop-rocktól az alternatív/indie-rock, hard rock/metal, rap/hip-hop műfajokon át egészen az olyan speciális kategóriákig, mint a gyerekzene, a nép- és világzene, a szórakoztató stílusok vagy épp a jazz.

A jelöltek között ott van a Tankcsapda is, Lukács Laciékat a 2019-es Liliput Hollywoodért jelölték „Az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele” kategóriában.

A debreceni zenekar a Lazarvs, a Leander Kills, az Omega és az Ørdøg egy-egy anyagával van versenyben a díjért.

A 2021-es jelöltek teljes listáját ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában