Videókkal

2021.03.27. 17:08

Új zenei stílussal próbálkozik a debreceni gitáros

Gergely Péter minél több emberrel szeretné megismertetni a hazánkban kevésbé ismert irányzatot.

Fotó: Gergely Péter-archív

Új csatornát indított a debreceni gitáros, Gergely Péter. Ahogy korábban beszámoltunk, az ifjú zenésznek több mint 600 ezer feliratkozója van az egyik legnagyobb videómegosztó oldalon, legnézettebb videóját pedig már 15 millióan tekintették meg. A Napló az új csatornáról kérdezte a művészt.

– A Chill Astronaut nevű csatorna úgynevezett lofi hip hop stílusú projekt. Ez a zenei stílus az utóbbi években hatalmas hallgatóságra tett szert a világ minden pontján, bár a hazai köztudatban szerintem még nincs igazán jelen – mondta. – Lényegében ez egy instrumentális, lassabb tempójú, könnyen befogadható zenei stílus, melyet előszeretettel hallgatnak tanulás mellett, munkára való koncentráláshoz, relaxáláshoz, egyéb hobbik, például a rajzolás műveléséhez, vagy csak úgy általában lazuláshoz – fejtette ki az irányzat lényegét. – Én sajnos csak néhány hónapja ismerkedtem meg ezzel a stílussal néhány barátom jóvoltából, azonban rögtön magával ragadott. Mivel én jóformán egész nap zenét hallgatok, ez a könnyen emészthető, instrumentális jelleg teljesen illik az ízlésemhez. Ebből fakadóan annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, én is kipróbálom magam ezen a téren – osztotta meg a Naplóval. – Gyakorlatilag újévi fogadalom volt, hogy létrehozzam ezt a projektet, és eddig nagyon élvezem, de természetesen emellett marad időm az elsődleges, gitáros csatornámra is – fogalmazott.

Minél több emberhez el szeretné juttatni ezt a stílust. – Az elsődleges célom az, hogy kipróbáljam magam egy teljesen új területen, ami nyilván azzal jár, hogy rengeteg új dolgot kell megtanulnom és elsajátítanom – mondta Gergely Péter. – Ezenfelül pedig szeretnék minél több embert megismertetni ezzel a stílussal, mert szerintem lenyűgöző, hogy az egyszerűsége mellett mégis milyen sokféle és olykor komplex dalokat készítenek az ebben a műfajban tevékenykedő alkotók – fogalmazott.

Hozzátette, az eddigi visszajelzések nagyon kedvezőek voltak, nemrég az egyik dala pedig felkerült egy neves hivatalos lejátszási listára, s ez mind nagyon ösztönző. – Amiben kicsit másnak tartom magam a stílus legtöbb képviselőjétől, hogy én a saját számok készítése mellett átdolgozásokat is készítek: jelenleg nagyon élvezem híres filmzenék átültetését ebbe a stílusba, mint például a Csillagok háborújáét, a Harry Potterét vagy a Gyűrűk Uráét – osztotta meg a Naplóval.

Debreczeni-Kondás Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában