oscar-jelölés

2021.03.22. 14:49

Tenki Réka is drukkol Vanessa Kirbynek

Fotó: AFP / Stefanie Loos

„Miattuk fogok szurkolni az Oscaron! Olyan természetes, minden apró részlete életszerű és igaz, a jelenetek lényegretörőek és nincs túlbeszélve, a fényképezés kivételes, a zene érzékeny, a színészekért végig izgulsz és a csodálatos rendező és író magyar” – dicsérte Instagramján Tenki Réka Mundruczó Kornél új filmjét, a Pieces of a Womant. Mint ismert, Vanessa Kirby főszereplőt Oscar-díjra jelölték itt nyújtott alakításáért az amerikai filmakadémia tagjai, az idei gálán így újra magyar érdekeltségű sikerért szoríthat a hazai közönség. A film írója egyébként Wéber Kata, a debreceni származású színésznő neki és Mundruczónak is gratulált friss bejegyzésében.

" data-instgrm-version="13">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A filmben Kirby karaktere egy tragikusan végződő otthonszülést követően próbálja feldolgozni gyászát, miközben egyre messzebb sodródik szeretteitől.

A legjobb színésznő kategóriában Vanessa Kirby mellett Viola Davis (Ma Rainey – A blues nagyasszonya), Andra Day (The United States vs. Billie Holiday), Frances McDormand (A nomádok földje) és Carrey Mulligan (Ígéretes fiatal nő) kapott jelölést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában