nagy hangsúllyal

2020.12.11. 14:30

Debreceni zenetanárokat és előadóművészeket is díjazott az Artisjus

A szerzői egyesület kortárs magyar műveket műsorukra tűző előadóművészeket, valamint a zenei oktatásban kiemelkedő munkát végző tanárokat ismert el – írja az MTI.

Fotó: atempo.sk

A két éve alapított, pénzjutalommal járó díj odaítéléséről a szervezet szerzőkből és zeneműkiadókból álló testületei döntenek.

Az Artisjus Zenetanári Díjjal azokat a zenepedagógusokat jutalmazzák, akik tanári pályafutásuk során nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs magyar zene terjesztésére. Az Artisjus Előadóművészi Díjban azok az előadók részesülnek, akik művészeti tevékenységük során előtérbe helyezik a kortárs magyar darabokat, és küldetésüknek érzik, hogy minél szélesebb közönséghez juttassák el ezeket a zeneműveket.

Könnyűzenei kategóriában előadói díjat kapott Suba Sándor, a debreceni Rocksuli klasszikus gitár tanára.

A komolyzenei kategória zenetanári díját vehette át Ittzés Tamás, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának egyetemi docense, hegedű- és kamarazene tanár; Puskás Levente, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és a budapesti Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola szaxofontanára; valamint Stébel Ildikó, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium, Zeneiskola Kodály Könyvtárának megszervezője és több évtizeden át vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában