videóval

2020.12.02. 08:14

Adventi kalendáriumot készített a Csokonai társulata

A december elsejei ablak mögött Vékony Anna versel.

Fotó: Facebook / Csokonai Színház

Az idei év ismeretlen nehézségek elé állított mindannyiunkat. A szeretteinkért való aggodalom, a mindennapok bizonytalansága, az egzisztenciális félelmek, a színháziak életében a kapuk bezárása váratlan, olykor nehezen feldolgozható lelki kihívásokat okozott. Most az év egyik legszebb időszakához érkeztünk, hisz beköszöntött az advent, a karácsonyi várakozás ideje. Szabó T. Anna verse mankóul szolgál, mert micsoda ünnep lesz, ha türelmes várakozás után végre újra együtt nézhetjük majd színészeinket – olvasható a Csokonai Színház közleményében.

A társulat a rekonstrukció idejére kiköltözött a 155 éves történelmi épületből. Új helyre került a műbajusz ragasztója és az operák monumentális díszletei is. Elképesztő munka volt, de tudjuk, hogy a kiböjtölt órák, napok, évek után valódi ünnep lesz az új színházban tartott első előadás. A bizonytalanság egyelőre ott kísért abban is, hogy tudunk-e majd széles családi körben, nagy családi asztalnál ünnepelni vagy óvnunk kell idősebb, kiszolgáltatottabb szeretteinket. A Csokonai Színház társulata a próbák mellett szívvel-lélekkel igyekezett, hogy adventi naptárában ikonikus karácsonyi filmekből vett jelenetekkel, kreatív ötletekkel, zenével, költőink, íróink gondolataival támogasson mindenkit a belső elcsendesedésben, az ünnepi készülődésben.

A Csokonai Színház kalendáriumának december elsejei ablakát – mely mögött Vékony Anna színművész versel – itt nyithatjuk ki:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában