videóval

2020.11.24. 10:09

Régi-új bandában Tóth-Laboncz Attila

A Tankcsapda alapító tagja a kultikus Színes TV Téridő- és Álomzenekarral készített új klipet a napokban.

Molnár Péter

Fotó: Napló-archív

Legutóbb a Roncs­bárban, Boros György emlékkoncertjén hallhatta a közönség azt a formációt, mely három évtizede kisebb megszakításokkal ugyan, de fontos sarokköve a debreceni könnyűzenének. A Színes TV nemrég új videóval lepte meg rajongóit, melynek részletei­ről Labi beszélt a Naplónak. Mint elmondta, a csapatot Jámbor József és az áprilisban elhunyt Boros György alapította.

„A Színes TV három évtizedes fennállásában több szünet is volt eddig, legutóbb Jámbor Józsi indította újra két évvel ezelőtt. Úgy érezte, ezeknek a régi, jó daloknak nem kell eltűnniük”

– emlékezett vissza a debreceni zenész. Az első koncerten rosszul lett a dobos, így a zenekar tagjai a közönség segítségét kérték. Ott voltam én is, ugyan dobolni nem tudok, de szívesen vállaltam, így lettem én is alapítótag – folytatta a múltidézést Labi. A banda basszusgitárosa azt is elárulta, hogy Jámbor áthangszerelte a régi dallamokat, és több szöveg is ráncfelvarráson esett át.

– Az újraindulás évében, 2018-ban egy debreceni koncert előtt az akkori basszusgitáros lemondta a fellépést. A buli napján egyszer csak megcsörrent a telefonom, hogy nem ugranék-e be az esti koncertre. Délután gyakoroltunk, este pedig már fellépés volt, utána megkértek, hogy maradjak végleg a bandában – idézte fel a zenész az első közös színpadra lépés előzményeit. Lapunknak Tóth-Laboncz Attila azt is megemlítette: a régi dalok mellett új produkciókon is dolgozik az együttes, emellett a pandémiás időszakban igyekeznek új tartalmakkal szórakoztatni a közönséget a YouTube-on és a közösségi oldalukon is. A közelmúltban Farkas Gyula készített klipet az általa felvett koncertvideókból, az új klip már látható, hallható a zenekar Facebook-oldalán.

– Jéger Attila és én vagyunk debreceniek a zenekarban, dobosunk, Lovag Roland szentendrei, Elefánty Zoli gitárosunk szentendrei, így a Budapesten élő Jámbor Józsival hatékony a munkakapcsolat. A célunk, hogy a próbák és a stúdiómunkák után, ha feloldják a korlátozásokat, teljes lendülettel szervezhessük a debreceni és vidéki koncertjeinket – tudatta végül a Színes TV régi-új tagja.

SZD

Borítókép: a Színes TV-t legutóbb a Roncsbárban láthatta-hallhatta a közönség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában