Színház

2020.11.17. 14:10

Online kezdődtek meg az Edmond próbái

A Cyrano keletkezéstörténete, 76 helyszín, 40 szerep 12 színésszel és elképesztő ritmus.

Fotó: Csokonai Színház

Címszavakban így jellemezhetnénk a Csokonai Színház készülő darabját, az Edmondot, amelynek olvasópróbáját tegnap, éppen Edmond napján tartották – számolt be portálunknak a teátrum sajtórefense.

Keszég László rendező online platformra hívta össze a darabban szereplő színészeket, hogy elkezdjék a munkát. Az Edmond című darabot Franciaország legnépszerűbb színműve, a nemzeti kincsként számon tartott Cyrano születésének története ihlette, és 2016-ban mutatták be a párizsi Palais-Royal Színházban a szerző, Alexis Michalik rendezésében. A darab 2017-ben öt Molière-díjat nyert el, és pár év alatt több mint kilencszázszor játszották óriási sikerrel az anyaszínházban, valamint vidéki turnékon. Itthon először a Csokonai Színházban láthatja majd a közönség.

Keszég László szerint a romantikus komédia és a bohózat között „billegő” színmű örökzöld történet a szerelemről és szerelemért hozott áldozatról, vagy ahogy Enyedi Éva dramaturg fogalmazott: mindenkit érintő kérdés a szerelem és a házasság közötti harmónia megteremtéséről, valamint az alkotás, az ihlet szent pillanatáról. A Cyrano szerzője, Edmond Rostand titkait, zsenijét, insprációit kutató darab címszerepében Rózsa Lászlót láthatja majd a közönség, mellette színpadra lép majd Mészáros Ibolya, Kubik Anna, Bakota Árpád, Kiss Gergely Máté, Hajdu Imelda, Garay Nagy Tamás, Dánielfy Zsolt, Újhelyi Kinga, Vranyecz Artúr, Gelányi Bence és Edelényi Vivien.

A tervek szerint január 22-én tartja a Csokonai Színház a premiert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában