Kultúrtipp

2020.11.08. 15:27

Derecskei fotóművész munkáiból nyílik kiállítás a Kölcsey Központban

Rékasi Attila huszonöt éve kezdte alkotói pályafutását és a debreceni „képzőművészeti szemléletű” fotográfia világából indult.

A negyvenes évei közepén járó művész érdeklődésének középpontjában új narratíva állt, a „Fotó a pillanat művészete” szemlélet ellenkezőjének vizsgálata. A képalkotó elemek képzőművészeti szemléletű megközelítése, a fotó mint valóság, illetve annak illúziója, a táblakép mint műtárgy kérdésköre végigkísérte negyedszázadát. Az ember a vizsgálat tárgya, függetlenül attól, hogy konkrétan megjelenik-e a képsíkon, vagy csak az általa hagyott jelek utalnak létezésére, sokszor ironikus, kérdésfelvető, vagy akár groteszk módon. További infomáció a művész honlapján olvasható.

A tárlaton a jubileumra megjelenő ötvenoldalas színes fotókönyv is bemutatásra kerül, mely a szerző eddigi munkáinak legjavát, valamint N. Kovács Zita és Túros Eszter művészettörténészek elemző írásait is tartalmazza.

A kiállítás a Fotóhónap 2020 és a Debreceni Őszi Fesztivál programjaihoz kapcsolódik – tudtuk meg a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. közleményéből.

A kiállítás ingyenesen látogatható november 9. és november 30. között a Kölcsey Központ nyitvatartási idejében, naponta 9 és 18 óra között.

Járványhelyzet

A koronavírus-járványra tekintettel a Kölcsey Központ közönségforgalmi tereiben kizárólag maszkban (a száj- és orrnyílást eltakarva) tartózkodhatnak a látogatók. Az épületbe történő belépéskor digitális hőmérővel ellenőrzik látogatók testhőmérsékletét. (37,5 Celsius fok feletti mérés esetén nem lehet belépni.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában