a bakator húzta sámsonban

2020.10.07. 15:44

Hamar táncra perdültek a gyerekek az élő népzenére

A Bakator Zenekar vendégszerepelt a hajdúsámsoni iskolában.

All-focus

Fotó: városháza

A „Köszönjük Magyarország” pályázat keretében vendégszerepelt a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a népzenei Bakator Zenekar. Gyökereink című koncertjüket hozták el a gyerekeknek, amelyet táncház is követett.

A Bakator Zenekar 2009-ben alakult meg Debrecenben, azzal a céllal, hogy muzsikájukkal őrizzék azt a kincset, amit népzenének hívnak. Jelenleg hat tagja van az együttesnek, az énekes, továbbá a hegedűs, a terchegedűs, a brácsás, cimbalmos és a nagybőgős. Állandó kísérőzenekarként közreműködnek néptáncegyüttesekkel, közülük a hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttessel szoros a kapcsolatuk.

– A zenekar előadásán elsősorban az alsó tagozatos tanulóink vettek részt a járvány­ügyi előírások figyelembevételével, kis csoportokban. Hajdúsági, dunántúli és más tájegységek csárdás, lassú és friss dallamai csendültek fel, amelyekre tanulóink már az első ütemek hangzásakor táncra perdültek – árulta el Jakubecz Sándor, a művészeti tagozat igazgatóhelyettese. Kicsik és nagyok egyaránt nagyon élvezték a műsort, nagy szeretettel várják vissza iskolájukba a Bakator Zenekart.

Dandé Melinda

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában