debreceni egyetem

2020.10.08. 16:40

Gragger Róbert-díjat kapott a BTK oktatója

Rangos szakmai elismerésben részesült a germanisztikai kutatások terén elért kiemelkedő munkásságáért Horváth Andrea egyetemi docens, a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Germanisztikai Intézetének igazgatóhelyettese – közölte honlapján az egyetem.

Fotó: unideb.hu

A hirek.unideb.hu azt írja, a Gragger Róbert-díjat szeptemberben a Magyar Germanisták Társaságának (MGT) éves közgyűlésén adták át Veszprémben, a Pannon Egyetemen rendezett eseményen.

- Horváth Andrea a hazai germanisztika fiatalabb nemzedékének egyik leghatékonyabban dolgozó és legígéretesebb tagja. Főbb kutatási területe a kortárs német és posztkoloniális irodalom, társadalmi nemek és a transznacionalizmus. Tudományos munkájának eredményei, tanulmányai, két monográfiája, szerkesztett kötetei és egyetemi tankönyvei szorosan kapcsolódnak az aktuális germanista irodalom- és kultúratudományi kutatásokhoz. A Gragger Róbert-díjra javasolt monográfiája 2016-ban habilitációs kutatásai eredményeként jelent meg Poetik der Alterität. Fragile Identitätskonstruktionen in der Literatur zeitgenössischer Autorinnen a a bielefeldi transcript Verlagnál – fogalmazott a díjazott méltatásában Orosz Magdolna, az MGT elnöke.

Az elismerést Vizkelety András akadémikus, a Magyar Germanisták Társaság tiszteletbeli elnöke alapította 2006-ban azzal a céllal, hogy felhívja a tudományos közvélemény figyelmét a germanisztikai kutatások jelentőségére, elismerje a tudományterületen elért kimagasló eredményeket, egyben támogatva a díjazott germanisták további kutatómunkáját.

A borítóképen Vizkelety András és Horváth Andrea látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában