Profiktól szólt a rock

2020.09.20. 17:48

Tűzlabda tette forróvá a hangulatot a Simonffy utcában

Kivételesen nemcsak a húszéveseké, hanem a „vén motorosoké” is volt a világ szombat este az Ifiházban.

MP

Fotó: Molnár Péter

Nem kevesebb, mint negyven éve állt össze az Android nevű debreceni formáció, melynek tagjai a kiemelkedő tehetségű énekessel, Makranczi Bélával kiegészítve álltak színpadra a hétvégén. A debreceni Ifjúsági Ház udvarán csapott a húrok közé a Tűzlabda, melyet a ’90-es években az egyik legtöbbet turnézó zenekarként tartottak számon.

Fotó: Molnár Péter

A buli részleteiről a zenekar(ok) szószólója, Tőzsér József billentyűs számolt be a Naplónak. – Nagy meglepetésünkre nemcsak a saját generációnk, hanem a fiatalság is képviseltette magát a közönség sorai között, aminek nagyon örültünk – kezdte Tőzsér József, aki szerint többen a koncert hangjait hallva, előzetes információk nélkül tértek be az utcáról a rendezvény helyszínére. – Több olyan visszajelzést is kaptunk, mely szerint Béla az elmúlt évtizedekben semmit sem veszített hangjából, és épp úgy énekelt, mint negyven esztendővel ezelőtt – jegyezte meg a billentyűs, majd kitért az izgalmas repertoárra is. – Olyan műsort állítottunk össze, mely slágereket tartalmaz, mégis komolyabb zenei tudást igényel, bár csak három próbára volt lehetőségünk a fellépés előtt. Nagy sikert aratott a fiatalok és a régi Tűzlabda-rajongók körében is a Led Zeppelintől a Black Dog, a Deep Purple klasszikusai, valamint a Black Sabbath.

Fotó: Molnár Péter

Akik lemaradtak kedvenc világslágereikről, meghallgathatják szeptember 23-án a víztoronyban a formáció ingyenes fellépésén.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában