Programajánló

2020.09.15. 12:54

Szomszédsági Napot tartanak a Csapókertben

Hétvégén tartják a városrész őszi szabadtéri ünnepét, amely gyerekeknek, fiataloknak, családoknak szóló komplex szabadtéri program.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Művelődési Központ Csapókerti Közösségi Háza szeptember 19-én, szombaton, 16 órától rendezi meg a „Nyitott kapuk – Csapókerti Szomszédsági Nap” programot a Süveg utcán, a Csapókerti Közösségi Ház előtt.

A színpadon bemutatkoznak a közösségi ház előadóművészeti közösségei, emellett utcaszínházi előadás, kézműves foglalkozások, tanácsadó programok, utcabál színesítik a programot. Az esemény célja a helyi identitás erősítése a városrészben és a helyi civil szervezetekben, valamint az intézmény és a közösségek együttműködésének támogatása.

A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében szeptember 19-én, szombaton, 8 és 24 óra között nem lehet gépjárművel áthajtani a Süveg utca – Mátyás király utca – Gábor Áron utca közötti szakaszon. Átmenő forgalomra a Süveg utcával párhuzamos Kurucz utcát lehet használni.

A program

  • 15.50 A Lituus Quintett fúvószenekar műsora
  • 16.20 Megnyitó
  • 16.40-18.00 Művészeti együttesek produkciói

  • Színpadra lépnek a Csapókerti Közösségi Ház művészeti együttesei: a Csapókerti Süveg Citera Kör, a Csapókerti Gitár Klub, a Kenguru Akrobatikus Rock and Roll Tánccsoport és a Főnix Néptáncegyüttes. Vendég lesz a mikepércsi Bazsarózsa Népdalkör.

  • Az érdeklődők bepillanthatnak a Bokréta Foltvarró Kör, a Csapókerti Népi Díszítőművészeti Kör, a Csapókerti Kertbarát Kör, a Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság és a Mensa HungarIQa Egyesület tevékenységébe is.
  • Kísérő programok: kézműves foglalkozások, logikai játékok gyerekeknek és felnőtteknek, népi játszótér, arc- és hennafestés, szőlőpréselés, kaktusz-élményültetés, egészségsátor, bográcsozás.
  • 18.00 A Kuckó Művésztanya műsora
  • 19.00 – 22.00 Utcabál a Kondor Band zenekarral
  • A rendezvény látogatása díjtalan, a szervezők a változtatás jogát fenntartják. Rossz idő esetén a Szomszédsági Nap elmarad.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában