Büszkék lehetünk!

2020.09.10. 13:34

Örömzene, zenei örömök: taroltak a hajdú-bihari bandák

Komoly elismeréseket zsebelt be három megyénkbeli zenekar.

Fotó: Facebook / KTB és Funbasstix

Július végén ajánlottuk olvasóink figyelmébe a Kovács Tamás Band legfrissebb videóklipjét, amely egy pehelykönnyű, hamisítatlan nyári dalhoz készült. A Repítsen bármerre a szél című nóta első hallásra is slágergyanúsnak tűnt, azóta pedig minden előzetes várakozást túlszárnyalt, hiszen elnyerte a hónap győztes dalának járó címet a magyar közszolgálati rádió könnyűzenei csatornáján. A Petőfi Rádió műsora, a Dalra Magyar augusztusban a hajdúszoboszlói zenekar szerzeményét emelte porondra. A verseny célja, hogy hónapról hónapra új tehetségeket fedezzenek fel és mutassanak be a hallgatóság számára.

Különdíjat érdemelt a debreceni pop-ska

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Debrecen idén először adott otthont a Fülesbagoly Tehetségkutatónak. A zenei megmérettetésre hazai, illetve magyarlakta határon túli települések hangszeres előadói, együttesei jelentkezhettek, a könnyűzenén belül bármilyen stílusban. Június közepén kiderült, hogy a Funbasstix zenekarnak is drukkolhatunk a döntőben, ahová több száz induló közül került be a pop-ska stílusban játszó debreceni banda. A verseny utolsó, szeptember 6-ai fordulóját a Nagyerdei Víztoronyban rendezték meg, ahol a fiatal együttes elsöprő sikert ünnepelhetett, hiszen végül ők vehették át az egyik különdíjat.

A tehetségkutatón hasonló öröm érte a szintén debreceni tagokkal büszkélkedő Bad Habit zenekart is. A rockformáció, amely nemrég mutatta be a Népszínház Road című legújabb videóklipjét, a WMMD-különdíjával távozhatott a zenei eseményről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában