Majd helyett most!

2020.09.29. 15:10

Filmszereplő lett a Tankcsapda gitárosa – videóval

Sidi egy különleges mozgófilmben tűnik fel, amelynek igaz történet szolgál alapjául.

20191015 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Harmincadik születésnapja és Liliput Hollywood című új albuma bemutatója alkalmából zenélt a Tankcsapda a Lovardában.

Fotó: Napló-archív

Hozleiter Fanny, azaz Mosolyka neve sokak számára ismerősen csenghet. A harmincas évei elején járó kerekesszékes író és blogger élete eddig is sokakat inspirált, a róla szóló film bemutatása után pedig bizonyára még többeket elgondolkodtat. Az alkotásban feltűnik egy ismerős debreceni arc, a Tankcsapda gitárosa is, akit bevallása szerint szintén nem hagyott hidegen a történet mondanivalója.

A Mosolyka – Majd helyett MOST című filmet a közönség online tekintheti meg, a premier időpontja azonban egyelőre kérdéses. A bemutatót ugyanis csak akkor tartják meg, amikor a lefoglalt jegyek száma eléri a huszonötezret. Mosolyka és férje, a rendező Sankó Pegasus Envoyé bíznak benne, hogy a szívvel-lélekkel és nagy kitartással készített filmük által nemcsak ők kerülnek közelebb az álmukhoz, de a közönség is kellő lelki erővel, valamint bátorsággal gazdagodik, hogy megvalósítsa céljait.

Az életrajzi ihletésű filmben többek között Csuja Imre, Udvaros Dorottya, Nyertes Zsuzsa, Kálloy Molnár Péter, Oszvald Marika és a Quimby frontembere, Kiss Tibi is szerepel.

A film kulcsfigurája a felvételek után Sidinek szögezte a kérdést:

mi az a három dolog, amit majd helyett most meg szeretnél tenni az életben?

A zenész töredelmesen bevallotta, nehéz választ adnia erre, mert sajnos inkább a „majd” embere, mire Mosolyka azt javasolta neki, nézze meg a filmet. A gitáros a forgatáson szerzett élményei kapcsán kijelentette, bár ilyen helyzetekben a szereplők általában pozitív visszajelzést adnak, ő valóban „puding nélkül” nagyon jól érezte magát. Hozzátette, nagyon ízlett neki az étel, amivel a stábot megkínálták, amiről az is kiderült, hogy vegetáriánus fogásokból állt.

„Köszönöm, hogy elgondolkodtattál”

– mondta búcsúzóul Mosolykának Sidlovics Gábor.

Hozleiter Fanny alig másfél éves volt, amikor izomsorvadást diagnosztizáltak nála, ami a modern, nyugati orvostudomány jelenlegi álláspontja szerint egy elkerülhetetlen, korai halált vetített előre számára. Ötévesen kerekesszékbe került. Tizenöt esztendősen, egy véletlenül kezébe került zárójelentésből tudta meg, hogy az orvosai szerint már túljutott élete felén, és légzőszerveinek gyengülésébe fog belehalni – írja a Wikipédia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában