Végtelenben kettő

2020.09.26. 11:11

Cserhalmi György is játszik a Napló egykori mozikritikusának a rövidfilmjében

Több ponton is cívisvárosbeli kötődésű produkció premierjének örülhetnek hamarosan a mozirajongók.

Fotó: Kerekes Balázs-archív

Cserhalmi György szerepel – Dunai Tamás társaságában – a Végtelenben kettő című rövidfilmben, a rendező pedig Pinczés Dávid, akire a Hajdú-bihari Napló régóta hűséges olvasói az egykori mozikritikáiról is emlékezhetnek. A zeneszerző, Matkó Tamás és a jelmeztervező, Stefán Izabella ugyancsak Debrecen neveltje.

Illyés Bíborka sminkes, Stefán Izabella jelmeztervező (a háttérben), Pinczés Dávid, Fogarasi Eszter szkripter, Cserhalmi György és Dunai Tamás a forgatáson
Fotó: Kerekes Balázs-archív

A tizenöt perces alkotás, ahogyan az az ajánlóban olvasható, két zsörtölődő öregemberről szól, akik ismerik már egymás minden gondolatát, így társalgásuk kifejezetten unalmas. Ám felmerül egy téma, melyről addig soha nem esett szó, és a beszélgetés abszurddá válik, onnantól kezdve pedig minden korábbi történés új értelmet nyer.

Pinczés Dávid (balról), Kelemen Egon operatőr, Cserhalmi György és Dunai Tamás a forgatáson
Fotó: Kerekes Balázs-archív

A rendező, aki jó ideje már a fővárosban él, a Werk Akadémia filmes kurzusán vizsgadarabként készítette el a Végtelenben kettőt, melyet szeptember 29-én tekinthetnek meg az érdeklődők a fővárosban, a Toldi moziban. A forgatókönyvet Pinczés Dávid az öccse, Máté Bárányszámoló című novellája alapján írta, a jeleneteket a nyáron vették fel Budapesten, a Graphisoft Parkban.

FGY

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában