sikeres fellépés

2020.08.16. 19:13

Járai Márk megénekeltette a cívisvárosi közönséget

A Halott Pénz karcos hangú énekese akusztikus estet tartott a debreceni Víztoronykertben.

2019.06.29. Sopron 27. Telekom VOLT Fesztivál A fesztiválon öt nap alatt körülbelül 200 program várja a látogatókat. 4 Nap. Fotó:Mészáros Mátyás MM Kisalföld képen: Halott Pénz

Fotó: Mészáros Mátyás / Kisalföld

A koronavírus hatásait a zenésztársadalom és a közönség is megsínylette az elmúlt időszakban. Elmaradtak a fesztiválok, és a koncertekre is alternatív megoldások születtek. A Halott Pénz énekese a hatályos szabályoknak megfelelve lépett fel csütörtök este Debrecenben.

Beénekelte a kis szegletet

A javarészt fiatalokból álló közönség finom italok mellett hallgatta Járai Márk fellépését. A zenész, aki a legtöbbször sportcsarnokokat megtöltő, többezres, olykor tízezres tömegeknek énekel, most füstgépek és látványelemek nélkül, egyedül állt színpadra pár száz fő előtt. Ha valaki abban bízott, hogy a Víztoronykertben egy mini Halott Pénz-koncertélményt szerez, csalódhatott is volna, amennyiben Járai Márk egyedülálló hangjával nem énekelte volna be a Nagyerdő kis szegletét.

Az este fél kilenckor kezdődő eseményen szerzői dalokon túl többek között megzenésített Petőfi Sándor-vers és feldolgozások is felcsendültek. A helyszín sajátosságai miatt akár háttérzene is lehetett volna a performance, de amint megszólalt például a Bagossy Brothers Company Olyan Ő vagy a Margaret Island Eső című száma, a fröccsöző közönség egy emberként dalolászott a Halott Pénz énekesével. Járai Márk becsületére legyen mondva, hogy ugyanazzal a szenvedéllyel szórakoztatta a nagyérdeműt, mintha csak a Főnix Csarnok pódiumán állt volna. A szabályozásoknak megfelelően maximált létszámmal tartott akusztikus esten szép számú zenekedvelő sereg gyűlt össze, ami azt jelzi, az emberek kiéheztek az élő zenei estekre.

Mégsem szomorkodhatnak

Bár a Járai Márkkal és Marsalkó Dáviddal fémjelzett Halott Pénz együttes rövid időn belül nem lép fel Debrecenben, a jelenlegi helyzet ellenére nem szomorkodhat a fesztiválra vágyó publikum. A közeljövőben olyan előadók és formációk érkeznek a városba mint Majka & Curtis, a Follow The Flow, Rúzsa Magdi, Horváth Tamás, a Kowalsky meg a Vega, Szabó Balázs Bandája, a Bagossy Brothers Company és a Punnany Massif.

SZG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában