fotókkal

2020.08.28. 08:27

Hatmilliós festményre is lehet licitálni a Villás Galéria szeptemberi árverésén

Debreceni festők művei is kalapács alá kerülnek az aukción.

Fotó: Matey István

A 64. Festmény- és Műtárgyárverését rendezi meg szeptember 12-én (szombaton) 15 órától a Villás Galéria és Aukciósház.

A csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az aukción összesen 200 tétel kerül kalapácsa alá, 116 darab festmény és 84 darab műtárgy. A festmények főként 19. és 20. századi neves magyar és külföldi festők alkotásai, a műtárgyak között antik ezüst dísztárgyak, Zsolnay- és Fischer-porcelánfajanszok, szobrok és bútorok találhatók. A kikiáltási ár összesen 45 millió 187 ezer 300 forint lesz.

Pozitív helyzet

A sajtótájékoztatón kiemelték, hogy a sok-sok neves alkotó között két debreceni festő, Holló László, valamint Gáborjáni Szabó Kálmán művei is helyet kaptak. Az árverésre szánt tárgyakat augusztus 28-tól az árverés napjáig naponta, a vasárnapokat leszámítva, 10-től 18 óráig lehet majd megtekinteni.

A legmagasabb áron induló tétel Tihanyi Lajos Táj patakban tükröződő gyaloghíddal című festménye lesz (1910-es évek), amelyre 6 millió 500 ezer forinttól lehet licitálni.

A galéria tulajdonosai elmondták továbbá, hogy az előrejelzések szerint nagy érdeklődés várható, ugyanis sok vételi, valamint telefonos megbízás érkezett eddig. Emellett hangsúlyozták, hogy felkészültek a zárt, valamint a nyitott aukcióra is.

Kedvezett a korábbi nyitás

A Napló érdeklődésére a galéria tulajdonosai, Villás János és Villás Jánosné Bagdi Ilona elárulták azt is, hogy ők pozitívan jöttek ki a koronavírus miatti karanténhelyzetből. A május 3. utáni újranyitás alkalmával ugyanis rengetegen kezdtek vásárolni a galériában.

Ezt annak is köszönhették, hogy hamarabb nyithattak ki vidéken az üzletek, mint például a fővárosban.

GCS

Borítókép: Tihanyi Lajos festményére (j) hat és fél milliótól indul a licit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában