fotókkal

2020.08.23. 09:12

Fogathajtóversenyyel csalogatott a nyírábrányi ünnep

Színes, változatos programokkal ünnepelte augusztus 20-át az országhatár mellett lévő település.

Fotó: Kovács Péter

A kínálat középpontjában a megyei pontszerző fogathajtóverseny szerepelt, amely köré az önkormányzat olyan programokat szervezett, amelyek között minden korosztály megtalálta a számára érdekeseket.

– Ez már a tizedik fogathajtóverseny a településen. Miután július elsejétől engedélyezettek az ilyen jellegű események, újratárgyaltuk a pontgyűjtő versenyeket, és hét helyszínt jelöltünk ki a megyében. Az előzetes nevezések alapján a két páros- és a pónifogat-kategóriában 36 versenyző indult – válaszolta a Napló kérdésére Nagy Lajos polgármester.

Nagy Lajos polgármester | Fotó: Kovács Péter

– A verseny kezdetén Tapasztó János római katolikus kanonok megáldotta a fogatosok vetélkedését. A salakmotorsportban régóta tevékenykedő Török László helybeli lakos kihozott egy versenysalakmotort, azt sokan megnézték. Lehetett dodzsemezni, a gyerekeknek libafogó versenyt rendeztünk, és persze a főzőverseny sem maradt el. Erre hét csapat nevezett. Volt pónilovaglás, illetve az éppen nem versenyző fogatosok közül néhányan vállaltak sétakocsikáztatást a faluban. Délben Sási Péter görögkatolikus parókus és Tapasztó János megszentelte az új kenyeret.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában