könyvbemutató

2020.07.12. 18:52

Tárcanovellák a nemzeti összetartozás évében

Trianon árnyai – Ozsváth Sándor könyvbemutatója Püspökladányban.

Ozsváth Sándor, a Sárrét menti városhoz kötődő író, művelődéstörténész Püspökladányban mutatta be először a Trianon árnyai: Hét hazában című kötetét. A július 10-ei baráti hangulatú eseményt szabadtéren, a könyvtár melletti parkban tartotta meg a közművelődési intézmény. Ozsváth Sándor néhány évig Püspökladányban is tanított, amatőr színjátszó együttesével (Veritas) a Ki mit tud? országos döntőbe jutott. A nagy múltú színjátszó együttes alapító tagjai közül többen megtisztelték jelenlétükkel az előadást.

A tanár elmondta, hogy egy másik köteten dolgozott, s közben barátai biztatására szerkesztette egybe időbeli egymásutánban azokat a történeteket, melyek Trianon utóhatásaival, árnyoldalaival foglalkoznak. A nemzeti összetartozás éve alkalmából megjelent a negyvennégy tárcanovellát tartalmazó kötet, az írások az elmúlt húsz év terméséből válogatva kapcsolódnak Trianon kérdéséhez. Az alcím „Hét hazában” pedig a bennünket körbevevő, határainkon túl élő magyar testvéreinkre utal. A történetek irodalmi, történelmi, kultúrtörténeti időutazásnak is felfoghatók, az íróval együtt bebarangolhatjuk a Partiumot, Erdélyt, Kárpátalját, Délvidéket és Felvidéket.

Tányér József

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában