Kasszasikerfilm készül

2020.07.06. 09:38

Hollywoodi mintára épít az ifjú producer

Egy gyakori családi probléma adta a film alapötletét Rózsa Gábornak, aki hollywoodi mintára épít.

Fotó: Nagy Szabolcs-archív

Rózsa Gábor producer karrierje videókészítéssel kezdődött, most pedig a saját filmjét rendezi. Az ifjú tehetség fiatal korában eldöntötte, hogy a filmek világában szeretne alkotni, majd pár év elteltével kristályosodott ki a jövőképe, így producerként szárnyal jelenleg.

– Tudtam, hogy nem a kreatív oldala érdekel ennek a világnak, hanem a koordinációs része, így a kezdetek kezdetén összeálltam egy barátommal amatőr videókat készíteni, az érzés pedig a következő alkotás iránt vágyként égett bennem, kialakult egy ritmus, ami a saját mozifilm készítése felé vezérelt – idézte fel a Napló kérdésére Rózsa Gábor producer.

„Hol­lywoodi mintára álmodtam meg, szempont volt, hogy lehessen rajta nevetni, de mégis hordozzon üzenetet. Ekkor tudatosult bennem, hogy ezt a forgatókönyvet nekem kell megírni, hisz csak olyan filmet csinálhatok, amiben hiszek”

– tette hozzá.

Nem kell szakmai szemmel tekinteni ebbe a világba ahhoz, hogy érthető legyen mennyi munkával jár egy forgatásig vezető út. – Három hosszú és bonyolult fázison kellett végigjutnom ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen – mondta a producer.

Rapid randira készülve

– Megírtam a forgatókönyvet, miután másfél éves körútra indultam, és több mint húsz producert kerestem meg, hogy olvassa el az alkotásom. Sokan meg sem nézték, mások pedig nem bíztak abban, hogy képes lehetek megvalósítani ezt első filmesként – emlékezett vissza. – Ezt követően össze kellett szednem a saját csapatom, majd ki kellett választanom a színészeket az általam formált karakterek szerepére. Sok fejfájást okozó kérdés volt egy megfelelő hangtechnikus találása, majd folyamatosan mellém álltak a különböző szakemberek, míg a családom – főként a testvérem és a barátnőm – mindenben támogatott és rengeteget segített – fűzte hozzá.

Az alapból figyelemfelkeltő nevet kapó jelenetet csütörtök este forgatták egy debreceni pizzázóban. A szereplő lányok fokozódó idegességgel olvasgatták a szövegüket, sminkeltek és fel-alá járkáltak a felvétel előtti órákban. – A Rapid randi nevet kapó rész a főszereplő fiú – Lovas Márk, akit Baronits Gábor alakít – múltját tárja a nézők elé, bemutatja, hogy pár évvel ezelőtt minden nő bomlott utána, majd az időutazás közben, hirtelen a jelenbe toppanunk, ahol Márk belefásult az életébe – mesélte Rózsa Gábor. – Úgy megyünk át egyik jelenetből a másikba, hogy egy égő láng kialszik, de a parázs még nem tűnt el, amit újra kell lobbantani a film alatt – folytatta. – Ez az egyik személyes kedvencem, illetve egy esti szerelmi jelenet, ami önmagában egy keserédes báj – jelentette ki.

Szentimentális szerep

A film főszerepét Baronits Gábor kapta meg, aki azért vállalta el a szerepet, mert a forgatókönyvet elolvasva látott benne fantáziát és potenciált. – Mielőtt rábólintottam a szerepre, szükségem volt arra, hogy tudjam, kikkel fogok együtt dolgozni és milyen körülmények között, hisz ez a két tényező kulcsfontosságú a színészi világban – fejtette ki Baronits Gábor színész a Napló érdeklődésére. – Az általam alakított karakter, Lovas Márk egy nagyon szentimentális fiú, amivel teljes mértékben képes vagyok azonosulni, hiszen én is annak vallom magam az életben. Sokszor érzelmi alapon hozom meg a döntéseim, ami esetenként nem a legjobb választás – részletezte a színész.

„Jóleső érzéssel tölt el, hogy a stáb mindenben segít, és törekednek a profi színvonal nyújtására, ez számomra is egy pluszenergiát ad. Megtisztelő, hogy én játszhatom a főszerepet Gábor első filmjében, és remélem, nem az utolsóban”

– emelte ki.

Megmentők

A film témája egy meglévő családon belüli nehézség mintájára született. – A környezetemben van egy hölgy, aki nem azonosítható teljesen a filmbeli karakterrel, de kisebb lelki betegségben szenved. Rengeteget gondolkoztunk azon, hogy tudnánk rajta segíteni, míg arra jutottunk, hogy a legjobb lenne manipulálni az életét – kezdte mesélni a producer. – A film központi vonala egy depressziós lány körül forog, akit a tudtán kívül próbálnak „megmenteni”, így kívülről különböző szálakkal irányítják az életét – ismertette.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában