szombati program

2020.06.29. 15:07

Különleges, közösségi tárlatvezetést tart Soma Hajdúszoboszlón

Játékos bemutatóra várják a vendégeket a fürdőváros szívében.

Szeged, 20190717. Soma Mamagésa az Anna fürdőben rendezett Kultúr Fürdő vendége. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Délmagyarország-archív

Interaktív zenés tárlatvezetésre invitálja az érdeklődőket Facebook-oldalán Soma. A különleges rendezvényt szombaton 20.30-tól tartják Hajdúszoboszlón.

Mint írja, a nap folyamán szabadtéren fest meg 11 művész 22 képet, ezeket este a strand főbejárata előtti téren mutatják be az alkotók és ő. De nem ez a projekt egyetlen érdekessége.

„Én egy olyan játékra hívom a jelenlevőket, a közönséget, amiben a képek kiváltotta érzéseket kimondjuk, ezekből többet is felszínre hozunk, és egy közös hang kibocsátáson keresztüli játékban »szavazzuk meg«, hogy melyeket érezzük adott kép kapcsán a legtöbben” – írja posztjában a debreceni születésű előadóművész, aki egy kicsit azért részletezte, hogyan kell elképzelni ezt az egészet.

„Sorban megállok minden kép előtt, először megkérem magát az alkotót, hogy szóljon pár szót a művéről, majd ennek kapcsán elkezdek érzéseket felsorolni, és amit a közönség leginkább a magáénak érez ezek közül, azt hangban jelzi. Így egy izgalmas, közös, interaktív »szavazó kórus« alakul ki. Közös játék, ezáltal egymáshoz való kapcsolódás”

- fogalmaz.

Azt írja, hiszi, hogy képes lesz bevonni az embereket ebbe a játékos együttlétbe, hiszen „az elmúlt időszakban mindannyiunkban nagyon sokféle érzés jelent meg az egész világot érintő események miatt”. Soma szavai szerint „eljött az idő, hogy merjünk élni, érezni, megnyilvánulni, kapcsolódni, játszani! Elég volt az elszigeteltségből, a bezárkózásból, abból, hogy azt figyeljük, mit gondol más arról, hogy merünk-e szabad folyást engedni a pillanatnyi érzéseinknek, önkifejezésünknek – amivel ráadásul nem hogy senkinek nem ártunk, hanem felszabadulunk.”

Somát a projektben Lőrincz György segíti szaxofonon, akivel a végén egy-két saját dalt is előadnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában