újra élőben standupolt

2020.06.10. 13:46

Elek Péter egy kicsit kiégett a karanténvideóktól

Elek Péter a gyorsgyaloglást tanulmányozza, eredetét „kutatja”.

Fotó: Elek Péter-archív

A korlátozások enyhültek; zárt térben még ugyan nem lehet rendezvényeket tartani, a szabadban azonban már igen, így a humoristák is újra színpadra álltak. A debreceni származású Elek Pétert kérdezte a Napló, milyen volt a több mint két hónapos kihagyás után újra élőben standupolni.

A szokásos pihent dolgok

– Nagyon hiányzott a színpad, egy kicsit el is felejtettem már, olyan távolinak tűnt az, hogy valaha is ezt csináltam. Egy perc után visszarázódtam, s megint természetes volt. A karantén alatt begubóztam, számítógépes játékokkal játszottam online a barátaimmal, ezzel múlattam az időt – mondta Elek Péter, akit arról is kérdeztünk, mennyire szolgál humorforrásként a karantén. – Személy szerint kiégtem ettől egy kicsit, már a karanténvideók forgatásától is. Mindenki karanténslágereket írt, ami tök jó lett volna, ha csak egy hétig tart, de így, hogy hónapokig tartott, már sok volt, én le is álltam a karanténtartalmak gyártásával. A színpadon pár mondatban azért megemlékezem most erről, nem lehet kikerülni. Fel lehetne egy teljes előadást húzni erre az időszakra, de úgy gondolom, a nézők azért jönnek el egy-egy előadásra, hogy elfelejtsék ezt az egészet – fogalmazott a humorista.

Bár egyelőre még nem lehet tartani beltéri rendezvényeket, bízik benne, hogy hamarosan zárt térben is színpadra állhat, hiszen a standup alapvetően beltéri műfaj. A Balatonon Dumafüred, korlátozott nézőszámmal ugyan, de már biztosan lesz. – Nem tudom, hogy az emberek akarnak-e nyáron Dumaszínházba jönni, bízunk benne, hogy igen, mert mi is nagyon vágyunk már arra, hogy öncélúan mutogathassuk magunkat – nevet –, szórakoztathassuk az embereket – mondta Peti, s arról is beszélt, miről ír újabban.

„A karantén elején annyira el voltam keseredve, hogy nem is írtam semmit. Minek, ha csak szeptemberben mondhatom el? Aztán, amikor felcsillant a remény, hogy esetleg már nyáron, talán júniusban enyhítések lesznek, akkor újra elkezdtem írni.”

A poénokat kénytelen voltam a barátaimon és a közvetlen környezetemen tesztelni, ezáltal kicsit még nehezebbé tettem nekik a karantént. Ugyanazok a témák foglalkoztatnak, amikről eddig is írtam: emberi kapcsolatok, kínos dolgok, amikről nem beszélünk, de mégis csináljuk, ezek a karantén alatt egyébként kiéleződtek. Most a gyorsgyaloglást tanulmányozom – mint sport és mint jelenség eredetét „kutatom”. Tehát a szokásos pihent dolgok – részletezte a debreceni standupos.

Kiss Dóra

Borítókép: Elek Péter (balról) és Janklovics Péter Budapesten, a szabadtéri fellépés helyszínén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában