Gyermeknap

2020.05.31. 17:22

Vidám gyereksereg vette birtokába a Nagyerdei Kultúrparkot

A húsvéti ünnepkör lezárása mellett a gyerekekről sem feledkeztek meg a hosszú hétvégén.

Fotó: Kiss Annamarie

Ugyan borongós, esős napra ébredtünk május utolsó napjának reggelén, s csak kis időre bújtak elő a napsugarak, ez nem szegte kedvét a város lakóinak, hogy lelki és közösségi élményekkel gazdagodjanak. Pünkösd mellett a gyerekeket is ünnepeltük vasárnap, a cívisváros pedig fokozott óvintézkedések mellett tartalmas eseményekkel várta az érdeklődőket. A hónap utolsó hétvégéjén, ami pünkösdhétfővel háromnapossá egészült ki, a gyermekeké volt a főszerep az idén 60 éves, eredetileg Lúdas Matyi nevét viselő Nagyerdei Kultúrparkban. A Modem pedig kreatív játékokkal, ajándékokkal várta a kicsiket.

Gyermeknapon a Modemben | Fotó: Kiss Annamarie

Új és izgalmas programokkal

Bábosok, csacsifogat, gólyaláb, autómodellezés: néhány azokból a meglepetésekből, amiket a Nagyerdő fái alatt nyújtott a kicsiknek gyermeknap alkalmából a Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark. A létesítményeket és játékgépeket fokozott rendszerességgel fertőtlenítették, ahogy azt az újranyitás óta folyamatosan teszik. Az állatkerti, illetve vidámparki belépővel valamennyi programelem megtekinthető volt, és ajándék kisvasúti körrel is kedveskedtek a 14 év alatti látogatóknak.

Május utolsó hétvégéjétől kezdődően pedig újabb kedvezményt biztosítanak: Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) kötött megállapodás szerint az ország első vidéki állatkertje május 30-tól fejenként ezer forintos belépőt kínál a NOE-tagsággal rendelkező családok gyermekeinek, melynek igénybevételéhez az egyesület által kibocsátott, az adott évre szóló matricával ellátott tagkártya, illetve a személyazonosságot igazoló, arcképes okirat felmutatása szükséges.

LD

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában