nehéz idők

2020.05.09. 16:49

Karády Katalin szellemében

Karády Katalin ebben az időszakban ugyanúgy cselekedne, mint az emberek is, akik az elmúlt hetekben önzetlenül felajánlották karitatív segítségüket.

20191028 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Soós Judit énekes előadóművész adott interjút a Naplónak.

Fotó: Napló-archív

 

– Karády szüntelenül csak adott, minden szükséget szenvedőnek: menedéket, ételt, ruhát, pénzt, művészi élményt, jó szót és szeretetet. A II. világháború idején énekelt a fronton harcoló katonáknak, dalaival buzdította, bátorította őket, ezzel fejezte ki háláját, köszönetét hősiességükért, és most is ugyanezt tenné, ha élne – vallott nemrég a Naplónak Soós Judit előadóművész, a debreceni Karády Katalint Kedvelők Klubjának elnöke.

Soós Judit küldetésének érzi, hogy a „legenda” üzenetét, emberségét átörökítse a mai generáció számára, ezért példát mutatva a Karády-klub is csatlakozott már jótékonysági kezdeményezéshez. – A Maradj otthon! kampányt támogatják most a klub tagjai és családjaik, akik ezzel a fegyelmezett magatartással szeretnének hozzájárulni a járvány gyors terjedésének megfékezéséhez, a tragédiák elkerüléséhez – hangsúlyozta az elnök.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában