Új kezdeményezés

2020.04.20. 20:21

Együtt a távtanulókért

Színészek és humoristák közösen próbálják motiválni a diákokat.

Fotó: YouTube/Tanulj Otthon! Maradj otthon!

A Rádiókabaré színészei és megannyi komikus állt össze és szavalt a Tanulj otthon! Maradj otthon! akciójában. Az erről készült videót eddig egy hét leforgása alatt csaknem negyvenezren nézték meg. Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művének egy részletét dolgozta fel az a harminckét művész, akik a YouTube-on igyekeznek a tanulásra buzdítani minden otthon maradt fiatalt. A rossz tanuló felelben többek között olyan nevek szerepelnek, mint Reviczky Gábor, Fábry Sándor, Lengyel Tamás, Nádas György vagy Hernádi Judit.

Helyi résztvevők

A videóban több Hajdú-Bihar megyei kötődésű művész is feltűnik: Csuja Imre, Hadházi László – valamint Tóth Imre „Bruti”, aki a Naplónak beszélt a kezdeményezésről.

– Engem az egyik ötletgazda, Aradi Tibi Rádiókabaré-színész keresett meg, az Aradi–Varga népszerű humoristapáros egyik tagja, akivel jó kapcsolatot ápolunk magán­emberként is a kollegiális viszony mellett, sőt legutóbb a tévés műsorukba is meghívtak. Nemrég mesélt erről a kezdeményezésről, amivel az otthon ragadt diákokat motiváljuk egy picit. Ráadásul Karinthy művét dolgoztuk fel, amit külön jó ötletnek tartottam. Azt, hogy mennyi szerepet kapunk a videóban, előzetesen nem tudták megmondani a készítők, de azt hiszem, itt nem is a szereplés hosszúsága volt a fontos, hanem a cél, amiért közösen teszünk. Nyilván a színházi és humorszektor legnépszerűbb, ikonikus öregjeitől a nagyobb terjedelmű részek, tőlünk pedig rövidebb részletek kerültek a videóba, így lett kerek egész – osztotta meg lapunkkal a humorista.

PSZ

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában