kiállítás

2020.03.12. 12:44

Pasztellképek díszítik az étterem falait

A színek finomságával mindent ki lehet fejezni – vallja az egyesület elnöke.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

Az Országos Pasztellfestők Egyesülete tagjainak, alkotóinak munkáiból nyílt tárlat március 9-én a berettyóújfalui Bella Costa Étteremben. Az egyesület 2003-ban alakult meg, olyan festőművészek a tagjai, akik a pasztellt választották művészetük kifejező technikájának.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

Dr. Cs. Tóth János egyesületi elnök megnyitójában elmondta, valamennyi tagjuk egy-egy munkája látható a falakon, és mint fogalmazott, a képek nagyon jó keresztmetszetet adnak, megismerhetőek az életutak, a művészi elgondolások. A művészeti író azt mondta, a műfaj az, ami összeköti az alkotókat, és kovácsolja őket egy közösséggé Esztergomtól Nagyváradig. Különös technika a pasztell, régi és nehéz műfaj, de a színek finomságával mindent ki tud fejezni ez a technika.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

A megnyitón az elnök bemutatta az alkotókat, említést téve hazai és határon túli közös kiállításaikról, és állandó éves összejöveteleikről is. A pasztellképek két hónapig láthatóak a belvárosi étteremben.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában